DALA MILIONE DOK JE POLOŽILA VOZAČKI: Na ispit izlazila gotovo 1.000 puta, a čuveni proizvođač joj čak poklonio auto
Foto: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

ipak nije 'Treći sreća'

DALA MILIONE DOK JE POLOŽILA VOZAČKI: Na ispit izlazila gotovo 1.000 puta, a čuveni proizvođač joj čak poklonio auto

Novčanik -

Treći sreća, ili u slučaju Ča Sa-sun iz Južne Koreje 961 sreća da dobije vozačku dozvolu.

Ova penzionerka sada vozi nakon što je konačno položila pismeni vozački ispit, prenosi jedan azijski sajt.

Njena neverovatna priča počela je pre više od deset godina, ali nedavno se ponovno pojavila na Redditu i postala popularna.

Ča Sa-Sun
foto: Printscreen YT

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina. Postala je i slavna u lokalnim krugovima jer je njena priča inspirirala mnoge ljude koji su se borili polaganjem ispita vožnje.

Sa-sun, koja je sada u svojim 80-ima, nije dopustila da je išta spreči i odlučno je pristupila pismenom testu svakih dan pet dana u nedelji u razdoblju od tri uzastopne godine.

Koštalo ju je milione…

No, svaki je pala, ali je ustrajala u svemu i konačno dobila vozačku dozvolu. Na kraju je Sa-sun izdvojila više od 5 miliona vona (oko 4.000 evra) pokušavajući proći ove testove.

Baka je naučila da vozi u autoškoli Jeonbunk, a kada je konačno položila ispite, svi njeni strpljivi učitelji proslavili su s njom.

- Kad je konačno dobila dozvolu, svi smo izašli u znak veselja i grlili je, poklanjajući joj cveće - rekla je Park Su-jeon, instruktorka u autoškoli.

Ča Sa-Sun
foto: Printscreen YT

- Osećalo se kao da nam je svima veliki teret pao s leđa. Nismo imali hrabrosti reći joj da odustane jer se stalno pojavljivala - dodala je.

Njena priča privukla je pozornost čak i Hjundaija, koji je Sa-sun nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Takođe je glumila u njihovoj popularnoj reklami.

- Nije mi smetalo - rekla je tada Sa-sun.

(Kurir.rs/Poslovni dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track