PROPALO ODMARALIŠTE NA NAJLEPŠOJ PLAŽI JADRANA DOBILO NOVOG VLASNIKA! Kompleks na 3 kilometara od Omiša plaćen više od 5 miliona €
Foto: Profimedia

pravna bitka

PROPALO ODMARALIŠTE NA NAJLEPŠOJ PLAŽI JADRANA DOBILO NOVOG VLASNIKA! Kompleks na 3 kilometara od Omiša plaćen više od 5 miliona €

Nekretnine -

Komisija Grada Zenice najboljom je ponudu ocenila kompaniju Andro Internacional iz Omiša za preuzimanje kompleksa od skoro 11.000 kvadratnih metara devastiranog zeničkog odmarališta u mestu Duće u opštini Dugi Rat.

Gradsko veće Zenice sinoć je sa 22 glasa za i jednim uzdržanim odobrilo zaključivanje predugovora o prodaji ovog kompleksa, za koji je, kako saznajemo, bilo osam zainteresovanih, ali samo ponuda omiške firme je bio konkretan i ispunjavao sve uslove međunarodnog poziva za kupovinu. Gradski većnici Zenice usvojili su u utorak predlog za sklapanje ugovora sa omiškom kompanijom Andro Internacional.

Svemu ovome je prethodila složena pravna procedura za povrat odmarališta Gradu Zenici, tako da je polovicom srpnja Grad Zenica objavio međunarodni tender za prodaju ovog kompleksa .

Svemu je tome prethodila složena zakonska procedura za vraćanje odmarališta Gradu Zenica, tako da je Grad Zenica sredinom jula raspisao međunarodni tender za prodaju ovog kompleksa.

Cena kompleksa je 5,25 miliona evra. Kompleks površine skoro 11.000 kvadratnih metara udaljen je oko tri kilometra od Omiša i nalazi se uz Jadransku magistralu. Na njoj se nalaze izgrađeni, doduše devastirani objekti, parcele i prateća infrastruktura.

Omiš, Hrvatska
foto: Printscreen/Youtube

Reč je o zemljišnom kompleksu sa više od 20 parcela koje je bivša Skupština opštine Zenica otkupila od fizičkih lica 1962. godine. Na njemu su izgrađeni bungalovi i sportski objekti iznad magistrale, kao i ugostiteljski objekti na plaži, kao i neki sportski tereni ispod magistrale.

Vlasnik kompanije Andro Internacional je poznati omiški preduzetnik Andro Tomasović.

Kompanija upravlja sa dva hotela: Hotel Plaža u Omišu i Hotel Plaža Duće u Dućama. Duće Beach Hotel otvoren je 2017. godine. Kategorisan je sa četiri zvezdice. Raspolaže sa 103 smeštajne jedinice, zatvorenim i otvorenim bazenom, Sunset restoranom i barom pored bazena, Vellness & Spa Bai Bien, beach barom Plaža i drugim sadržajima.

Ukupna investicija premašila je tada 100 miliona kuna. Hotel Plaža u Omišu ima 89 smeštajnih jedinica, salu za poslovne sastanke koja može primiti 300 osoba, još tri manje sale za sastanke, ugostiteljske i prateće sadržaje. Hotel je dograđen pre više od 12 godina, tako da je njegov kapacitet povećan sa 41 smeštajne jedinice na sadašnjih 89.

Kompanija Andro Internacional prošle godine je, prema podacima Fine, ostvarila ukupan prihod od 7,4 miliona evra i neto dobit od 1,4 miliona evra. Zapošljavala je 149 radnika.

Kurir.rs/Jutarnji list/Prenela S. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track