TAMARINA RAKIJA IMA NEŠTO POSEBNO: Od tradicionalne srpske se ne razlikuje samo po boji - Evo od čega je pravi, ali i sa čim je jako dobro kombinuje

Printscreeen/Instagram/prestizna_

Srpska rakijska scena odnedavno je bogatija za novu etiketu, koja se već na prvi pogled razlikuje. Reč je o rakiji od dunje, sa nazivom "Prestižna", koja se u čašice razliva u roza nijansi uz jestive šljokice.

U pitanju je prva rakija za žene u Srbiji, za koju je zaslužna Tamara Milošević.

- Naš cilj je da razbijemo ukorenjene stereotipe da je rakija muško piće i da prenesemo poruku da žene imaju puno pravo da budu ono što jesu bez obzira na odabir pića. Vizuelni element, poput jestivih šljokica, dodaje dozu glamura i zabave, ali ne umanjuje ozbiljnost i kvalitet samog proizvoda. Naša ciljna grupa su dame koje znaju sa stilom i merom da uživaju u kvalitetnoj rakiji. Verujemo da njen izgled može privući mlade devojke, ali nije nam cilj da direktno pozivamo mlade na konzumaciju alkohola - kaže za eKapiju Tamara Milošević.

Kako navodi, rakija za nju nije samo piće - ona predstavlja duboko ukorenjen deo nematerijalnog kulturnog nasleđa našeg regiona:

- U mojoj porodici, tradicija proizvodnje i konzumacije rakije prenosi se s generacije na generaciju. Rakija je bila prisutna u važnim životnim trenucima, bilo kao lek ili nit koja spaja ljude. Kroz "Prestižnu" želimo da prenesemo tu simboliku: rakija koja nosi nasleđe, ali i eleganciju.

RTV Mag printscreen 

Za kvalitet ove "ženske rakije" zaslužna je leskovačka dunja. Kako kaže ona, ova sorta je često uzgajana u Bačkoj i Sremu, a u voćnjacima porodične destilerije je najzastupljenija.

- Kako zbog pogodnosti, tako i zbog svog prvoklasnog ukusa, dunja je bila pravi izbor za našu "Prestižnu" - dodaje.

Upitana je i kako bi bilo najbolje da ukombinujemo ovo piće sa hranom.

- Pošto je reč o rakiji od dunje, najčešće se sjajno kombinuje s jačim jelima, ali preporučili bismo svima da eksperimentišu i pronađu kombinaciju koja najviše prija njihovom ukusu. A kada pronađu pravi recept, neka nam obavezno jave - kaže Tamara Milošević.

Ističe da su reakcije na "Prestižnu" do sada bile izuzetno pozitivne, "što im daje vetar u leđa da nastave dalje".

- Trenutno razmatramo mogućnost proširenja ponude novim ukusima, a istovremeno pažljivo slušamo povratne informacije naših kupaca - zaključuje ona.

biznis.kurir.rs/eKapija