PAVLE SA 22 GODINE USPEŠNO VODI POSAO U CENTRU BEOGRADA: Sve skockao u tri kvadrata, mušterije ima svaki dan, a tajna je u ovim čuvenim ukusima
U urbanom okruženju koje vrvi od brzine i stresa, u samom centru grada, skriven je mali dragulj – kafeterija od tri kvadrata koju vodi 22-godišnji Pavle Savić zajedno sa svojim ocem.
Kada je završio gimnaziju, Pavle je poželeo da se odseli u Ameriku, ali su ga životne okolnosti sprečile u tome. Nakon par godina, odlučio je da upiše fakultet u Beogradu, a onda se igrom slučaja stvorila prilika da pokrene svoj posao, koji mu tada menja život iz korena.
Njegova mala oaza uživanja u kafi postala je sinonim za kvalitet i strast prema ovom napitku, a inspiracija za nastanak kafeterije proizašla je sa Kostarike, zemlje u kojoj je boravio njegov otac i preneo ljubav prema kafi vrativši se u Srbiju.
Uz to, doneo je i bogato znanje o različitim ukusima i vrstama mnogima omiljenog jutarnjeg napitka. Svemu tome doprinelo je Savićevo ranije iskustvo koje je stekao radeći u raznim kafićima, što mu je pomoglo da razvije svoju strast prema ugostiteljstvu.
- Tata je bio na Kostariki jedno vreme i odatle se rodila ljubav prema kafi. Ja od 18. godine radim u kafićima i svidelo mi se ugostiteljstvo, pa smo odlučili da otvorimo mali lokal na dobroj lokaciji i tako započnemo ovu avanturu - priča Pavle.
U njihovom malom kafiću gosti mogu da uživaju u različitim ukusima kafe, od klasičnih do egzotičnih, i svaka je pripremljena sa posebnom posvećenošću.
- Hteli smo da naša ponuda bude raznovrsna, pa nam tako stižu kafe iz raznih država, poput Hondurasa, Kolumbije, Ugande... Međutim, nisu svi ukusi bili prihvaćeni, pa smo odlučili da ostavimo samo one koji su traženi - nastavlja mladi preduzetnik.
Kafeterija, iako fizički mala, postala je omiljeno mesto za lokalne ljubitelje kafe. Njihova prijatna atmosfera i ljubazno osoblje, koje čine Pavle i njegov otac, privukli su mušterije koje im se verno vraćaju.
- Izabrali smo da budemo u centru grada, jer je lokacija za ovakvu vrstu posla izuzetno važna. Svraćaju nam ljudi pre nego što odu na posao ili kada imaju pauzu, tako da stalno imamo nekoga u lokalu. Iako u početku niko nije znao da postojimo, jer se nismo uspešno oglašavali, ipak smo uspeli vremenom da postanemo prepoznatljivi - objašnjava Savić.
Osim što se fokusira na kafu, Pavle ima i viziju širenja ponude. Njegova želja je da u budućnosti otvori veći kafić koji će omogućiti gostima da se udobno smeste i uživaju ne samo u kafi, već i u pecivima, a sve to u ambijentu koji podseća na čuveni grad svetlosti.
- S obzirom na to da postojimo kratko, zadovoljan sam kako ovo teče. Ali, naravno da imam velike planove za budućnost. Mnogo volim da spremam peciva, pa su mi ambicije da u budućnosti otvorim veći lokal, gde će ljudi moći da sednu i pojedu neko domaće pecivo uz vrhunsku kafu i da se osećaju kao da su u Parizu - zaključuje Pavle.
BiznisKurir.rs
AUTOMOBILSKI GIGANT ODUSTAJE OD VELIKOG PROJEKTA: Zapali u krizu zbog lošeg planiranja, odmah presekli ulaganje u novi model