MAJA JE U APARTMANU KOD DRAGIŠE VEĆ 14 DANA A JEDNA GOŠĆA TU JE BORAVILA 4 GODINE! Ovako mu sinula biznis ideja s ovom top uslugom
Foto: RTS Printscreen

danas ga mnogi kopiraju a čudili se kad je počeo

MAJA JE U APARTMANU KOD DRAGIŠE VEĆ 14 DANA A JEDNA GOŠĆA TU JE BORAVILA 4 GODINE! Ovako mu sinula biznis ideja s ovom top uslugom

Moj biznis -

Malo po malo dogurao do 30 apartmana i evo koliko danas naplaćuje dan

Teško je nekome ostaviti psa na čuvanje kada idete na odmor, a tek mačku. Svojeglave su, vole svoje navike, ne prihvataju rado druge ljude i prostore. Ipak, postoji rešenje i za tu muku.

Mačka Maja se nalazi u hotelu za mačke već 14 dana dok su joj vlasnici na odmoru. Nije ovde prvi put. Kroz ovaj hotel za 11 godina, koliko postoji, prošlo je više od tri i po hiljade mačaka.

Neke su ostajale po nekoliko dana, neke mesecima, a jedna je ovde boravila čak četiri godine.

Maca Maja u hotelu

hotel za mačke, Dragiša Radulović
foto: RTS Printscreen

„Ovo je potreba jer ljudi kada nemaju drugog izbora moraju da ih dovedu ovde. Meni lično je važno da bude pod stalnim nadzorom osobe koja vodi računa o njoj. Da konstantno ima posvećenu pažnju. Da druge mace nisu u kontaktu s njom, da ima hranu, da je čisto. Da sve budu zdravstveno osigurane, da sve mace budu vakcinisane kao i moja i da ne dođe do nekih zaraznih bolesti“, navodi studentkinja Milena Milovanović za RTS.

Dragiša Radulović otvorio je hotel za mačke kada je shvatio da nema kome da ostavi svoju ljubimicu. Sada na 350 kvadratnih metara ima 30 apartmana, tri terase i zajednički prostor za igru.

hotel za mačke, Dragiša Radulović
foto: RTS Printscreen

„Najvažnija je bezbednost. Da ne mogu da pobegnu, da ne može niko da ih povredi, te se iz tog razloga i ne spajaju nego svaka maca ima svoj apartman u kojem se nalaze zidne police, kutije, hrana, voda, posude sa posipom i svaka soba ima vrata koja su većim delom staklena i mali prozorčić, tako da mogu da vide šta se dešava van sobice. Naizmenično na sat, sat i po, zavisno od potreba, mace izlaze u zajednički deo, ali individualno, da ne bi došlo do fizičkog kontakta između mačaka“, objašnjava Radulović.

hotel za mačke, Dragiša Radulović
foto: RTS Printscreen

Razvijen biznis u Beogradu, kolike su cene

Na teritoriji Beograda ima na desetine hotela za mačke. Cene za jedan dan, sa noćenjem i hranom, kreću se od 800 do 1.300 dinara, a postoje i pravila.

„Osnovni uslovi za boravak mace u hotelu jeste da je maca vakcinisana redovno protiv zaraznih bolesti i da je neposredno pred dolazak tretirana protiv unutrašnjih i spoljnih parazita. Cena zavisi od broja noćenja, a u cenu ulazi hrana, posip i filtrirana voda. Hrana se koristi isključivo ona koju maca konzumira kod svoje kuće“, naglašava vlasnik hotela za mačke.

Posebna usluga koju ne nudi svako

Za mačke koje ne vole da menjaju mesto boravka postoji i ponuda da ih neko obilazi dok su vlasnici odsutni. Od toga da li će samo da joj promeni pesak i dâ hranu, ili će sa njom provesti neko vreme i igrati se, zavisi i cena. Ako predu, znači, lepo im je, pa vlasnici mogu mirno na odmor.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

10:14

Izazov novog zanimanja: Fotograf za kućne ljubimce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja