EMA SA SAMO 17 LETA RAZVILA SVOJ BIZNIS I POČELA DA ZARAĐUJE: Dečju ljubav pretvorila u posao, svi jure kod nje! Evo o čemu je reč
Foto: Printscreen/Instagram/ema._.and._.horses

spojila lepo i korisno

EMA SA SAMO 17 LETA RAZVILA SVOJ BIZNIS I POČELA DA ZARAĐUJE: Dečju ljubav pretvorila u posao, svi jure kod nje! Evo o čemu je reč

Moj biznis -

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca je vrlo mlada, a pre nekoliko leta je sa svega 17 godina započela svoj 'biznis'.

Emilija Božanić
foto: Printscreen/Instagram/ema._.and._.horses

Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahački klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

- Dolaze da jašu i deca i odrasli, a to je najviše vikendom. Počinjemo u krugu sa osnovnim nivoom, dok naviknu na konja, a kada savladaju galop i nauče da upravljaju konjem, prelazimo na terensko jahanje. Ono što prvo kažem početnicima, jeste da se opuste, jer konji osećaju sva naša raspoloženja i od toga zavisi kako će prihvatiti čoveka. Nervoza i neraspoloženje takođe utiču na konje, zato treba biti smiren i konj će onda ispunjavati komande - kazala je Ema Božanić.

Emilija Božanić
foto: Printscreen/Instagram/ema._.and._.horses

Nije uvek lako organizovati radni dan sa ostalim obavezama i oko konja. Ali, ljubav prema jahaćem sportu i svemu što on podrazumeva je jača. Ova ljubiteljka konja priznaje da tokom časa često misli na svoje ljubimce.

- Zeka je temperamentan i uvek spreman za galop, dok je Ciga malo lenj, on je za one koji vole sporije jahanje i mirniju šetnju prirodom. Oni, kao i mi imaju svoju narav. Bitan je taj prvi kontakt sa konjem, od toga posle sve zavisi. Ovaj moj kutak zamislila sam tako da u njega mogu doći svi koji vole konje, da provedu vreme sa njima - dodaje Ema.

Ona sve svoje slobodno vreme posvećuje njima, a na imanje odlazi svakoga dana, da ih nahrani i izvede napolje. Ova devojka najbolji je dokaz da ukoliko postoje volja i ideja, za samostalni biznis nikad nije rano. Ipak, kako dodaje potrebno je i mnogo truda da bi se uspelo u svojim namerama, a Emilija krupnim koracima ide ka svom cilju.

1 / 2 Foto: Printscreen/Instagram/ema._.and._.horses

biznis.kurir.rs/telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja