Najnovije vesti

AKO SE OVAKO OSUŠI, ONDA BOLJE NEMA! Dragan iz Vlaške objasnio koji je najbolji metod za sušenje mesa, OVO je njegova TAJNA!
Foto: YouTube/ AGROmedia

VIŠE NEGO UKUSNO

AKO SE OVAKO OSUŠI, ONDA BOLJE NEMA! Dragan iz Vlaške objasnio koji je najbolji metod za sušenje mesa, OVO je njegova TAJNA!

Moj biznis -

Vlaški kraj je izuzetno povoljno podneblje za sušenje i dimljenje mesa. Ruže vetrova dolaze od Topole, Rudnika, Venčaca i Kosmaja i iz tog razloga ovo podrdručje je izuzetno dobro za ovakvu vrstu prerade mesa, tvrdi Dragan Jocić iz Vlaške.

slanina, Selo Vlaška
foto: Youtube/AGROmedia

- Ovu slaninu koju mi pravimo može samo Zlatibor pa Vlaška da napravi. Slaninu sam spremio za manifestaciju u Vlaškoj koja će biti 19. i 20. februara pod nazivom "Šumadijski dani suvog mesa" - kaže Dragan.

slanina, Selo Vlaška
foto: Youtube/AGROmedia

U domaćinstvu Jocića pored slanine mogu se zateći i mnogi drugi domaći prozvodi poput domaćih jaja od prepelice, rakije od dunje, šljive, loze…

Dimljena jaja od prepelice su jedinstveni proizvod za koji mnogi nisu čuli. Štaviše, i sam Dragan kaže da još uvek nije upoznao još nekoga ko ih pravi.

On+ ima nekoliko zanimanja, među kojima su pčelarstvo i uzgoj japanske prepelice. Kako kaže, prvo je počeo da pije ta jaja zbog sebe i svog zdravlja, a onda je došao na ideju da napravi nešto novo, atraktivno i ukusno.

Priprema dimljenih jaja od prepelice je jako jednostavna.

- Jaja se iskuvaju, očiste, bace se malo na dim, upakuju u prirodno ulje, ubace se i dodaci i to je to - otkriva Dragan.

Ispostavilo se da je nastao jako vredan proizvod koji se dopada velikom broju ljudi.

Dragan ima 200 prepelica, koje mu dnevno daju 100 do 120 jaja.

Svoj proizvod, Dragan preporučuje svojim prijateljima i poznanicima i svakome ko želi prirodan, ukusan i zdrav obrok.

slanina, selo Vlaška
foto: YouTube/ AGROmedia

Ove godine Dragan se prvi put oprobao i u pravljenju rakije od dunje i po svemu sudeći pečenje dunje će postati tradicija.

1 / 6 Foto: Youtube/AGROmedia

Prošle godine zasadio je svoj voćnjak i čim dunje izrastu rakije će biti u većim količinama.

(Kurir.rs/Agromedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track