TIJANA IMA OZBILJAN BIZNIS, A NE PROIZVODI NIŠTA: Presudni momenat bio kad je postala majka , a OVAKO je sve počelo
Foto: Promo

uspešna preduzetnica

TIJANA IMA OZBILJAN BIZNIS, A NE PROIZVODI NIŠTA: Presudni momenat bio kad je postala majka , a OVAKO je sve počelo

Moj biznis -

Tijana Marčićev suočila se sa mnogim izazovima na početku svog biznisa, jer nije imala da ponudi konkretan proizvod. Napravila je platformu posvećenu najlepšim lokalnim brendovima koje je i sama volela.

Morala je da bude kreativna, budući da nije imala korporacijske budžete, kao ni tim stručnjaka koji bi u nekim većim sistemima sve detaljno osmislio. Kampanje su pomogle da platforma postigne uspeh.

Grafički Dizajn, Posao, promo, reklame
foto: Promo

- Trebalo je da istupimo na tržište i kažemo da smo tu. Iz muke je nastala veoma lepa ideja. U razgovoru smo zaključili da imamo onlajn svet. I kako ga bolje upoznati, nego poslati ljude na putovanje u taj svet. Kampanja je bila putovanje u naš onlajn svet kroz kofere koje smo mi pravili i ispunjavali ih proizvodima koji su se nalazili na našoj platformi. Išli smo u potpunu personalizaciju svih elemenata. Pravili smo posebne pasoše za svakog influensera kome smo slali - objašnjava Tijana.

Tijani je od velike pomoći bilo to što je imala iskustva u marketingu, u kom je radila skoro deceniju. Kako kaže, tamo se zaljubila u svet brendova. Naučila je kako jedan brend nastaje i raste, kao i koliko može da bude moćan. Momenat koji je bio ključan da uplovi u preduzetničke vode bio je kada je postala majka.

Grafički Dizajn, Posao, promo, reklame
foto: Promo

- Mislila sam da će biti mirno i tiho. Međutim, baš kada se taj dinamičan život malo stišao, stvorila se ta ideja za stvaranje onlajn sveta za lokalne brendove. U tom periodu sam shvatila koliko preleposti postoji u lokalnom stvaralaštvu. U tome sam videla svoju misiju da napravim sajt koji će da bude posvećen baš takvim brendovima - ističe ona.

Formula za uspeh

Prema njenim rečima, kada se pokreće nišni biznis, to je istovremeno najteži i nalepši deo. Najlepši je zato što će ta emocija i ljubav prema tome biti najveći pokretač u trenucima kada je teško i kada biste odustali, dodaje Tijana.

- Emotivno nas dosta izaziva, zato što je lično. Onda su uspesi slađi, ali se i strahovi, neuspesi i kritike isto doživljavaju lično. Meni je to bila velika mudrost da napravim jedan otklon, jer je taj iskren fidbek kada mi pustimo da to živi, to više nije samo naše - kaže Marčićev.

poslovna žena, žena, posao
foto: Profimedia

Kako je ona zaključila, moramo da naučimo da pustimo i da samo čujemo.

- Uvek je lepo čuti komplimente i lepe reči, ali ja samo čekam da čujem kritike, odnosno iskrenu povratnu informaciju. Tu je prostor za razvoj. Kada napravite balans racija i emocija, to bi bila moja formula - priznaje Tijana.

kurir.rs/bizlife.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track