AKO NE ŽELITE DA IZGUBITE KOFER NA AERODROMU OVO JE BITNO DA ZNATE: Izdato je upozorenje i to obavezno promenite kada putujete!

Shutterstock

Ukoliko je vaša torba crne, teget ili sive boje, velika je verovatnoća da morate da budete posebno obrazrivi.

Dok čekamo prtljag na aerodromu često se uhvatimo za tuđ kofer, jer su svi veoma slični, ali postoji trik koji nam omogućava da izbegnemo tu neprijatnu situaciju.

Čekanje prtljaga na aerodromima je najdosadniji deo putovanja koji ponekad uliva i nervozu jer strahujemo da se naš kofer nikada neće pojaviti ili da će biti oštećen.

Ukoliko je vaša torba crne, teget ili sive boje, velika je verovatnoća da morate da budete posebno obrazrivi.

Jedna od najvećih evropskih avio-kompanija, „Rajan er“, upozorila je putnike da ne nose prtljag tih boja kako bi izbegli konfuziju tokom putovanja.

Samo u junu je ovom avio-kompanijom letelo 19.3 miliona ljudi na 106.000 letova.

- Postarajte se da vaš prtljag bude lakši za raspoznavanje, pogotovo ukoliko je crne, teget ili sive boje (a to je tako u 99,9 odsto slučajeva). Dodajte jarku traku ili nalepnicu tako da ne iskusite dodatne neprijatnosti po sletanju - navedeno je iz „Rajan era“.

Svakako, ukoliko kofer obeležimo nekim živopisnim detaljem, lakše ćemo ga uočiti.

Sa druge strane, jedan zaposleni aerodroma u Dablinu je napomenuo da sa torbi treba skinuti starije stikere kako se ne bi „stvorila konfuzija tokom skeniranja“ i da treba biti oprezan i prilikom stavljanja šarenih traka.

To jesu pomalo suprostavljena uputstva, ali jedno je jasno - ukoliko želite da se razlikujete od drugih i bezbrižno sačekate svoj prtljag po sletanju aviona, možda je najbolje odabrati neku boju koja nije crna ili teget.

Biznis Kurir.rs/BizPortal