Dačić u Luizijani: Dobre mogućnosti za ulaganja u Srbiji

Premijer u SAD

Dačić u Luizijani: Dobre mogućnosti za ulaganja u Srbiji

InfoBiz -
Sigurno je da su tu najznačajnije kompanije - "Ševron" koja se bavi energetikom, a koja je inače bila zainteresovana za investiranje kod nas u Srbiji, zatim "Dženeral elektrik", a naročito je značajna kompanija "Friport" koja već radi u Srbiji na istraživanju rudnog blaga i bogatstva", rekao je Dačić

NJU ORLEANS - Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je u nedelju očekivanje da će njegova poseta Luizijani, gde će se sastati sa zvanicnicima te države i američkim investitorima i predstaviti mogućnosti za ulaganja u našu zemlju, biti dobar uvod da se razgovori nastave u Srbiji.

"Sigurno je da su tu najznačajnije kompanije - "Ševron" koja se bavi energetikom, a koja je inače bila zainteresovana za investiranje kod nas u Srbiji, zatim "Dženeral elektrik", a naročito je značajna kompanija "Friport" koja već radi u Srbiji na istraživanju rudnog blaga i bogatstva", rekao je Dačić.

Ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović je rekao da je Nju Orleans jedna od najvećih luka u Americi, koja ima i brodogradilište.

"Grad Nju Orleans je jedna od najvećih luka u Americi, i to rečnih luka gde želimo da razmenimo iskustva iz oblasti brodskog saobraćaja gde Beograd i Srbija imaju potencijal na Savi i na Dunavu. Takođe, ovde se nalazi i jedna od najvećih kompanija iz oblasti brodogradnje. Znamo da je Srbija nekada imala brodogradilišta, koja su nažalost danas u lošoj situaciji", rekao Petrović.

Predsednik Vlade Srbije, koji boravi u poseti SAD, sutra će prisustvovati otvaranju Američko-srpskog poslovnog foruma "Investiraj u Srbiju/Invest in Serbia - Nju Orleans 2013", saopštila je ranije vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Tokom posete SAD, premijer Dačić će se sastati s guvernerom države Luizijana Bobijem Jindalom, šefom policije države Luizijana Majklom Edmondsonom, gradonačelnikom Nju Orleansa Mičelom Lidrijuom, šefom policije Nju Orleansa Ronalom Serpasom.

Kako se dodaje, premijer će se sastati i s predstavnicima kompanija "Freeport-McMoRan Copper and Gold Inc." i kompanije "Ćevron"s North America Exploration & Production".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track