MILIJARDER SAVETUJE: Radnika otpustiti saosećajno i što brže

Odugovlačenje je najgore

MILIJARDER SAVETUJE: Radnika otpustiti saosećajno i što brže

InfoBiz -
Ako određena osoba ne odgovara datoj poziciji, time bi mogli da budu pogođeni i drugi radnici

Milijarder Nick Vudman, osnivač kompanije "GoPro", savetuje da ukoliko želite da otpustite radnika, to treba da učinite saosećajno i što brže.

Čak i ako niste na rukovodećoj poziciji, sigurno ste se sreli sa činjenicom da je jedna od najtežih stvari koju sa sobom donosi visoko mesto u određenoj kompaniji - davanje otkaza nekome od zaposlenih.

Nik Vudman, osnivač i direktor kompanije "GoPro", za "Blumberg" objašnjava koji je najbolji način da se otpusti radnik. "Najbolji način da se neko otpusti jeste da se to uradi saosećajno", rekao je on. Prema njegovoj teoriji, to u principu znači da otkaz treba da se uruči što je brže moguće.

Naime, Vudman kaže da je najbitnije da čim shvatite da stvari neće funkcionisati između vas i zaposlenog, krenete odmah u "akciju".

Jedan zaposleni može da napravi veliku razliku u čitavoj kompaniji, tvrdi Nik Vudman. Ako određena osoba ne odgovara datoj poziciji, time bi mogli da budu pogođeni i drugi radnici.

"Najgore što možete da učinite kad nekom dajete otkaz jeste da to odugovlačite. To nije dobro ni za osobu koja treba da dobije otkaz, jer provodi vreme ne uspevajući na svojoj poziciji, a nije dobro ni za čitavu organizaciju jer nešto unutar nje onda ne funkcioniše", objasnio je Vudman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track