Delez rasprodaje Maksi radnje po Crnoj Gori

Franšiza

Delez rasprodaje Maksi radnje po Crnoj Gori

InfoBiz -
Ove prodavnice ostvarile su ukupno oko 50 miliona evra prihoda. Delez i Ekspo će raditi na osnovu dogovora o franšizingu i zadržaće "Maksi, "Mini Maksi" i "Tempo" kao imena radnji

BEOGRAD - Belgijski trgovinski lanac Delez grupa (Delhaize Group) objavio je danas da je postigao dogovor sa crnogorskom kompanijom Ekspo komerc (Expo Commerce) o prodaji svih 25 prodavnica "Maksi", "Mini maksi" i "Tempo" u Crnoj Gori.

Kako se navodi, u 2012. godini ove prodavnice ostvarile su ukupno oko 50 miliona evra prihoda. Delez i Ekspo će raditi na osnovu dogovora o franšizingu i zadržaće "Maksi, "Mini Maksi" i "Tempo" kao imena radnji.

"Očekuje se da se transkacija završi u četvrtom kvartalu 2013.godine i zavisi od dobijanja potrebnih dozvola kao i postizanja posebnih uslova oko transakcije i podešavanja obrtnog kapitala", dodaje se u saopštenju. Kompanija Ekspo je osnovana 1991. godine sa sedištem u Kotoru u Crnoj Gori, a od 1998. godine posluje pod imenom Ekspo komerc.

Osnovne delatnosti kompanije su trgovina na veliko i malo mešovitom i prehrambenom robom i usluge. Delez posluje i u Srbiji, gde ima oko 360 prodajnih objekata. Delez grupa čije je sedište u Belgiji prisutna je u devet zemalja na tri kontinenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track