Pruga Valjevo-Loznica ostala bez ruskog kredita

Železnica

Pruga Valjevo-Loznica ostala bez ruskog kredita

InfoBiz -
Sad je predugovor otišao na potpis u Moskvu, a ja sam vladu obavestio da se radi Stara Pazova- Novi Sad, umesto pruge Valjevo- Loznica", rekao je Simonović

BEOGRAD - Srpske i Ruske železnice potpisale su predugovore za realizaciju ruskog kredita od 800 miliona dolara, kojim je predviđeno, pored ostalog, da se umesto završetka pruge Valjevo-Loznica, novac preusmeri na deonicu Koridora 10, od Stare Pazove do Novg Sada, izjavio je generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.

On je dodao da se Ministarstvo saobraćaja saglasilo s tim.

"Sad je predugovor otišao na potpis u Moskvu, a ja sam vladu obavestio da se radi Stara Pazova- Novi Sad, umesto pruge Valjevo- Loznica", rekao je Simonović novinarima.

On je rekao da će u junu započeti prvi radovi finansirani ruskim kreditom, na gradnji drugog koloseka pruge od Beograda do Pančeva i rekonstrukciji pruge Ruma- Golubnici, na Koridoru 10.Simonović je naglasio da je sada sve usaglašeno i da više neće biti problema oko početka realizacije tog važnog kredita za srpske železnice.

On je najavio da će iduće godine početi i obnova pruge Beograd -Bar kroz Srbiju, u dužini od 287 kilometara, zahvaljujući ruskom kreditu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track