OPTIMISTA: U Crnoj Gori 1,5 miliona turista

Spremno čekaju leto

OPTIMISTA: U Crnoj Gori 1,5 miliona turista

InfoBiz -
Ministar održivog razvoja i turizma Zoran Tomić Crne Gore procenio je da će ove godine tu zemlju posetiti oko 1,5 miliona turista i da će biti ostvareno 10 miliona noćenja

PODGORICA - Interesovanje za letnje aranžmane na crnogorskom primorju veće je nego prethodnih godina, tako da u Vladi Crne Gore procenjuju da će zemlju ove godine posetiti oko 1,5 miliona turista i da će biti ostvareno 10 miliona noćenja.

"Na dosadašnjim sajmovima i berzama pokazano je veliko interesovanje za našu destinaciju. Posebno ističem sajam u Beogradu, gde smo uspostavili nove kontakte, dogovorili bolju avio-vezu i brojne paket aranžmane za ovo leto", izjavio je sekretar crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Zoran Tomić.

On je dodao da su velika očekivanja i od sajma u Moskvi, precizirajući da je lane Crnu Goru posetilo preko 234 hiljade turista iz Rusije.Tomić je naglasio da je Crna Gora jedina destinacija koja i u vreme ekonomske krize beleži konstantan rast turista i prihoda od turizma.

"Prošle godine smo prihodovali oko 700 miliona evra od turizma, a optimizam za ovu godinu baziramo na činjenici da smo svrstani među pet najbrže rastućih destinacija u svetu, i da prihodi od turizma u poslednjih nekoliko godina konstantno rastu, lane za 3,5 odsto", naveo je Tomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track