AL ŠARIF: Libija planira velike poslove sa Srbijom
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Vojna saradnja

AL ŠARIF: Libija planira velike poslove sa Srbijom

InfoBiz -
Al Šarif je najavio uskoro potpisivanje sporazuma o vojnoj saradnji, a zbog načelnog sporazuma u toj oblasti u Beograd je došla libijska delegacija koju on predvodi

BEOGRAD - Zamenik ministra odbrane Libije Kalid al- Šarif izjavio je da je Libija zaintersovana za velike poslove sa Srbijom, uključujući i školovanje vojnih kadrova u vojnim institucijama Srbije.

Al Šarif je najavio uskoro potpisivanje sporazuma o vojnoj saradnji, a zbog načelnog sporazuma u toj oblasti u Beograd je došla libijska delegacija koju on predvodi.

"Mislimo da će taj sporazum biti vrlo brzo potpisan. Već imamo nacrt tog sporazuma, a posle toga ćemo odmah formirati zajedničku tehničku komisiju i krećemo u realizaciju velikih poslova. Čekamo i da Srbija pošalje u Tripoli svog izaslanika odbrane", rekao je al Šarif.

On je istakao da Libija stvara novu vojsku i da se radi na integraciji novih oružanih snaga - da ih opreme i obuče, a taj proces zahteva vreme, jer je izgradnja vojske i sigurnosni ventil za bezbednost zemlje.

Al Šarif je najavio vojnu saradnju sa svima - i sa Zapadom i sa Rusijom i razmatranje nekih starih ugovora sa Srbijom i Rusijom, od kojih će neke menjati, a možda i obnoviti. Najavio i je i mogućnost reprogramiranja nekih dugova Srbije Libiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track