Izgradnja Južnog toka počinje u januaru

Milan Bačević

Izgradnja Južnog toka počinje u januaru

InfoBiz -
Srbija ima udeo od 49 odsto u vlasnistvu nad 470 kilometara gasovoda koji prolazi kroz 21 opštinu, 11 gradova i 10 regiona Srbije

BEOGRAD - Gradnja gasovoda "Južni tok" na teritoriji Srbije počeće do kraja januara, izjavio je ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević. Ministar je rekao da je prvobitno najavljeni početak izgradnje pomeren, jer se čeka dolazak nekog od predstavnika Ruske Federacije, koji bi prisustvovao svečanosti.

Bačević je kazao da je sve spremno za povčetak radova i da je prvobitni plan o startu gradnje gasovoda sa 20. decembar 2012. pomeren na zahtev Srbijagasa, kao operativnog nosioca posla. Ministarstvo prostornog planiranja je u okviru svoje nadležnosti pripremilo prostorno-planska dokumenta za taj gasni sistem, rekao je on.

Bačević je podsetio da država Srbija ima udeo od 49 odsto u vlasnistvu nad 470 kilometara gasovoda koji prolazi kroz 21 opštinu, 11 gradova i 10 regiona Srbije. Ministar je kazao i da se, kao nastavak projekta "Južni tok", razrađuje moguća varijanta plana južnog kraka tog gasovoda, od Niša ka jugu, do ganice Makedonije, trasom koja bi delom išla kroz Kosovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track