Skraćuje se rok povraćaja PDV

Ministarstvo finansija

Skraćuje se rok povraćaja PDV

InfoBiz -
Za pretežne izvoznike važi skraćenje sa 15 na 10 dana, a za ostale obveznike sa 45 na 30 dana

BEOGRAD - Ministarstvo finansija i privrede Srbije donelo je odluku da se rok povraćaja poreza na dodatu vrednost (PDV) za pretežne izvoznike skrati sa 15 na 10 dana, a za ostale obveznike sa 45 na 30 dana, izjavio je danas ministar finansija Mlađan Dinkić. Ministar je u fabrici za projektovanje i proizvodnju mašina i sistema za pakovanje "Sten tehnolodžis" u Zemunu kazao da je o skraćenju roka obaveštena Poreska uprava i da je Ministarstvo odlučilo da se za pretežne izvoznike kvalifikuju firme koje izvezu više od 50 odsto proizvodnje. Kako je dodao Dinkić, Vlada Srbije će sutra, na redovnoj sednici, razmatrati te uredbe, a 8. januara će biti sednica Vlade o platformi o Kosovu.

Dinkić je kazao da će Vlada ove godine biti usredsređena na pomoć malim i srednjim opreduzećima i predložiti da poput Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), postane suvlasnik u preduzećima sa 25 odsto kapitala.

Prema njegovim rečima, na taj način stići će novac u privredu i preduzeća koja sada ne mogu da dobiju kredite. Dinkić je dodao da će firme kasnije moći da otkupe vlasnički udeo od Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track