Pokretna imovina Celuloze na prodaji

Agencija za privatizaciju

Pokretna imovina Celuloze na prodaji

InfoBiz -
Nude se rashodovane mašine, postrojenja, konstrukcije, vozila i druge sekundarne sirovine ovog preduzeća

LOZNICA - Agencija za privatizaciju zakazala je za 22. januar 2013. godine, javnu prodaju pokretne imovine preduzeća "Celuloza" u sastavu lozničke hemijske industrije Viskoza u stečaju. Procenjena vrednost imovine "Celuloze" iznosi 33,8 miliona dinara, a depozit 6,77 miliona.

Na prodaju se nude rashodovane mašine, postrojenja, konstrukcije, vozila i druge sekundarne sirovine ovog preduzeća. Agencija je prethodno zakazala javnu prodaju pokretne imovine još pet Viskozinih preduzeća "Kord", "Centrofan", "Svila" i "Hemiremont", "Celvlakno", a u međuvremenu 10. decembra, nije uspela prodaja "Korda" i "Centrofana", jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Proizvodnja u glavnom delu "Viskoze" obustavljena je u februaru 2005. godine. U februaru 2007. godine Agencija za privatizaciju prodala je na aukciji tri "Viskozina" preduzeća - "Energetiku", "Hortikulturu" i "Lofolen".

Kasnije su zakazane dve licitacije za deset preostalih "Viskozinih" preduzeća, ali za njih nije bilo zainteresovanih, pa je u junu 2009. godine čitava fabrika sa preostalim preduzećima otišla u stečaj. Agencija je 25. februara i 15. aprila prošle godine, bežuspešno pokušavala da proda preostalu imovinu Viskoze, procenjene na 1,2 milijarde dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track