Kamata na kusur
Foto: Pr

Erste banka

Kamata na kusur

InfoBiz -
Način da svoju štednju uvećate je da pri svakom plaćanju karticom odaberete da se iznos zaokružuje, a razlika vam automatski ide na štednju.

BEOGRAD- Kamata sada može da se dobije i na kusur. Način da svoju štednju uvećate je da pri svakom plaćanju karticom odaberete da se iznos zaokružuje, a razlika vam automatski ide na štednju.

To je u ponudi Erste Banke i zove se Kusur štednja. Umesto u džepu, kusur se tako gomila na štednji, ali sa kamatom.

Osim zaokruživanja, klijent može da izabere i da se neki procenat transakcije prebacuje na štednju. Klijentisami biraju sve parametre, u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama.U Erste Banci navode da su želeli da prošire mogućnosti da ljudi uštede. Kao banka sa 200-godišnjomtradicijom štednje, objašnjavaju, imaju posebnu odgovornost da uvode novitete na tržište. Osim kusurštednje, imaju još četiri nova proizvoda. Poručuju da dođete u filijalu kako biste sa savetnicima razmotrilikoji proizvod ili kombinacija vam najviše odgovara.Primer zaokruživanja: Klijent je izabrao da svaka transakcija karticom bude zaokružena na 50 dinara.Platio je neki račun karticom u iznosu 603 dinara. Iznos se zaokružuje na 650, a 47 dinara razlike seprebacuje na štedni račun.Primer procentualnog iznosa: Klijent je izabrao da 5% iznosa transakcije karticom bude prebačeno naštednju. Platio je račun 880 dinara. Račun uz koji je vezana kartica zadužuje se ukupno 924 dinara, odčega se 44 prebacuje na štednju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja