Srbija neotkriveno blago za nekretnine

Beograd najperspektivniji

Srbija neotkriveno blago za nekretnine

InfoBiz -
Strani investitori se posebno interesuju za gradnju hotela, logističkih centara i proizvodnih hala van Beograda, kao i ritejl (retail) parkova

BEOGRAD - Srbija je najinteresantnije tržište nekretnina u regionu, izjavio je generalni direktor "Ecovis ConFidas" u Srbiji Aleksandar Samonig, a Beograd ima odlične uslove za masovniji dolazak stranih investitora.

"Srbija je jedino je tržište u Evropi koje još nije otkriveno", rekao je Samonig, direktor firme za poreski i menadžment konsalting, koja je deo međunarodne "Econvis" grupe.

Beograd je, prema Samonigu, najperspektivnije tržište nekretnina zapadnog i istočnog Balkana, a strani investitori se posebno interesuju za gradnju hotela, logističkih centara i proizvodnih hala van Beograda, kao i ritejl (retail) parkova.

"Ritejl parkovi" (ili "centri moći") su tržni centri koji se prostiru na 250.000 do 750. 000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje nizovima malih prodavnice, koje dele jedinstven parking prostor.Samonig je kazao da Srbija ima velike šanse dovede strane investitore koji nisu dovoljno upoznati sa perspektivom ovog područja.

Vlada Srbije mora što više da olakša stranim firmama koje nameravaju da počnu poslovanje u Srbiji, mišljenja je Samonig dodajući da "Ecovis ConFidas" može da pruži korisne savete kako otkloniti prepreke za dolazak investitora.

"Srbija mora da bude manje komplikovana i mogla bi da bude veoma uspešna zemlja u regionu", naglasio je Samonig.

Samonig je primetio i da ima puno nedovršenih velikih objekata u Beogradu, a da banke nisu spremne da finansiraju nove projekte. Krediti koje banke odobravaju bi, po Samonigu, trebalo da budu povoljniji i da "nije štos u tome da budu na 100 godina, jer toliko nećemo živeti, već u njihovim drugim uslovima".

Kompanija "Bena" je najavila da će 15. novembra otvoriti centar u Beogradu u saradnji sa "Ecovis ConFidas" grupom. Te dve firme su u Beogradu osnovala preduzeće "SEE Busineš Embašies", poslovni prostor će otvoriti u poslovnom centru "Ušće" i zvanično početi poslovanje u Srbiji.Poslovni koncept, po kome je poznata "Bena" - tržišni lider za poslovne centre u Austriji, namenjen je kompanijama iz inostranstva, Srbije i regiona, koje fizički još nisu prisutne u Beogradu, rekao je generalni direktor firme Aleksandar Varendorf.

Po Varendorfu, za takve centre najviše se interesuju preduzeća srednje veličine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track