SJAJNO REŠENJE ZA HLAĐENJE PROSTORA: Jeftinija opcija od inverter klime, sve što vam je potrebno je OVO
Foto: Shutterstock

SJAJNO REŠENJE ZA HLAĐENJE PROSTORA: Jeftinija opcija od inverter klime, sve što vam je potrebno je OVO

InfoBiz -

Otkrijte ključne prednosti i mane pokretnih klima kroz iskustva korisnika. Saznajte sve što vam je potrebno pre kupovine i donesite informisanu odluku za efikasno hlađenje vašeg prostora.

Leto je stiglo, temperature su visoke, a vi tražite brzo i efikasno rešenje za hlađenje vašeg prostora? Pokretne klime postaju sve popularniji izbor za mnoge domove i kancelarije zbog svoje fleksibilnosti i jednostavnosti korišćenja. Međutim, pre nego što donesete konačnu odluku, važno je da se informišete o iskustvima drugih korisnika kako biste izbegli eventualne zamke i napravili najbolji izbor za svoje potrebe. U ovom blogu ćemo detaljno razmotriti prednosti i mane pokretnih klima, kao i iskustva korisnika koja vam mogu pomoći da donesete pravu odluku.

Pogledajte ponudu pokretnih klima kompanije Neptun OVDE

Prednosti pokretnih klima

1. Laka instalacija

Jedna od najvećih prednosti pokretnih klima je jednostavnost instalacije. Za razliku od tradicionalnih klima uređaja, pokretne klime ne zahtevaju složenu instalaciju i mogu se postaviti bilo gde u prostoriji. Sve što je potrebno jeste prozor ili vrata za odvođenje toplog vazduha.

2. Mobilnost

Pokretne klime su dizajnirane tako da budu prenosive, što znači da ih možete lako premestiti iz jedne prostorije u drugu. Ovo je posebno korisno ako živite u iznajmljenom stanu ili planirate često preseljenje.

3. Dodatne funkcije

Mnogi modeli pokretnih klima dolaze sa dodatnim funkcijama kao što su hlađenje vazduha, ventilacija i grejanje. Ove multifunkcionalne jedinice mogu biti korisne tokom cele godine, ne samo tokom letnjih meseci.

Mane pokretnih klima

1. Buka

Jedna od najčešćih žalbi korisnika pokretnih klima je nivo buke. S obzirom da su sve komponente klima uređaja smeštene unutar jedne jedinice, pokretne klime mogu biti glasnije u poređenju sa split sistemima.

2. Efikasnost

Iako pokretne klime mogu brzo rashladiti manju prostoriju, one su obično manje efikasne od standardnih i inverter klima kada je u pitanju hlađenje većih prostora. Pored toga, njihova energetska efikasnost može biti niža, što može dovesti do većih troškova za struju.

3. Pražnjenje kondenzata

Većina pokretnih klima zahteva redovno pražnjenje kondenzata. Ovo može biti nepraktično, naročito ako jedinica nema automatski sistem za odvođenje vode.

Iskustva korisnika

1. BEKO BP112H Pokretna klima

Cena: 37,329 RSD - cena može varirati

Sasomange pokretna klima
foto: Printscreen Sasomange

Mile iz Arilja: BEKO BP112H Pokretna klima je fantastično rešenje za hlađenje prostora. Njena pokretljivost omogućava lako premeštanje iz jedne prostorije u drugu. Efikasno hladi i radi tiho, što je čini idealnom za svakodnevnu upotrebu. Ocena: 5.

2. VOX PMF09CH Pokretni klima uređaj, 9000 BTU

Cena: 32,989 RSD - cena može varirati

Sasomange pokretna klima
foto: Printscreen Sasomange

Dragče iz Ivanjice: VOX pokretna klima uređaj je pravi heroj ovog leta! Brzo hladi prostoriju i dovoljno je kompaktan da se lako premesti iz sobe u sobu, pružajući optimalnu temperaturu gde god da se nalazim. Instalacija je bila laka, a uređaj je izuzetno tih, što ga čini idealnim za sve vrste prostorija. Preporučujem ga svima koji traže fleksibilan i efikasan klima uređaj! Ocena: 4.

Kao što možemo zaključiti iz navedenog korisnici imaju pozitivno iskustvo sa pokretnim klimama.

Pokretne klime mogu biti sjajno rešenje za brzo i fleksibilno hlađenje vašeg prostora, ali važno je da se informišete pre kupovine. Iskustva drugih korisnika mogu vam pomoći da izbegnete eventualne nedostatke i napravite najbolji izbor za svoje potrebe. Za više informacija i upoređivanje cena različitih modela pokretnih klima, posetite sajt Iskustva&Preporuke.

biznis.kurir.rs/Sasomange

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track