NA UŠĆU NIČE VELIKI AKVARIJUM, EVO KAKO ĆE IZGLEDATI: Pod zemljom 5.000 kvadrata, a staklena fasada gleda na Veliko ratno ostrvo
Foto: Prirodnjački muzej

monumentalno

NA UŠĆU NIČE VELIKI AKVARIJUM, EVO KAKO ĆE IZGLEDATI: Pod zemljom 5.000 kvadrata, a staklena fasada gleda na Veliko ratno ostrvo

InfoBiz -

Akvarijum je jedan od novih sadržaja koji je predviđen preuređenjem Parka prijateljstva - Ušće, a osim njega na ovom prostoru treba da se nađu i novi skejt-park, Muzej umetnosti 21. veka, kao i prva namenska zgrada Prirodnjačkog muzeja.

Prema pobedničkom timu na urbanističko-arhitektonskom konkursu za područje Parka prijateljstva-Ušće, nova zgrada Prirodnjačkog muzeja nalaziće se između Palate Srbija i Velikog ratnog ostrva, a u njenom produžetku biće akvarijum u pravcu ka Zemunu.

Planirano je da nova muzejska zgrada i akvarijum budu ispod zemlje, s tim što će njihova fasada prema Velikom ratnom ostrvu biti otvorena, odnosno staklena.

Zgrada akvarijuma prostiraće se na 5.000 m2 i biće, kako navode predstavnici beogradske vlasti "prava turistička atrakcija, koja će zabavljati, ali i edukovati posetioce. Podvodni svet i žive organizme u njemu moći će da upoznaju naši najmlađi, ali i oni stariji."

Kurir.rs/eKapija/Prenela S. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track