NEMAČKI AUTOMOBILSKI DIV OTPUŠTA 1.000 RADNIKA: Nova šokantna vest za zaposlene, prodaja nikad slabija, ukinuta i TREĆA SMENA
Foto: snapshot/Future Image/N Heusel / Shutterstock Editorial / Profimedia

kriza

NEMAČKI AUTOMOBILSKI DIV OTPUŠTA 1.000 RADNIKA: Nova šokantna vest za zaposlene, prodaja nikad slabija, ukinuta i TREĆA SMENA

InfoBiz -

Nemački proizvođač automobila Folksvagen ukida oko 1.000 radnih mesta zbog velikog pada prodaje električnih automobila!

Lokalni mediji navode da će radnici u fabrici u Cvikauu bukvalno preko noći ostati bez posla i da ugovori o radu na određeno vreme neće biti produženi.

Godinu ranije, nemački proizvođač takođe određenim radnicima nije produžio ugovore na određeno vreme. Sem toga, radi se samo u dve smene, a noćna je potpuno ukinuta. Razlog otpuštanja su sve slabije brojke koje pokazuju da niko ne kupuje električne automobile.

Nemački proizvođač automobila u medijima je objavio da potražnja za električnim automobilima nije dovoljno velika da zadrži radna mesta. Prošle godine je već isteklo oko 800 ugovora o radu na određeno vreme.

Folksvagen je od prelaska s motora s unutrašnjim sagorevanjem na električne automobile zaposlio gotovo 9.400 radnika u fabrici u Cvikauu.

OTKAZI OD AVGUSTA

Fabrika je usmerena samo na proizvodnju električnih automobila.

Time se povećao i broj zaposlenih, međutim, očigledno ne sa očekivanim uspehom. S obzirom na to da se ne prodaje toliko električnih automobila kao što se ranije predviđalo, proizvodnja se mora smanjiti. To se odnosi i na broj zaposlenih.

Kompanija već u avgustu želi da odredi broj radnih mesta koji će biti ukinut u pogonu. Do tada će mnogi radnici i dalje strahovati za svoja radna mesta.

Bez posla je nedavno, podsetimo, ostalo i više od 900 radnika u fabrici privrednih vozila Folksvagena u Hanoveru.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja