KRIZA UDARILA I NA BRITANSKOG GIGANTA: Čuvena fabrika pred zatvaranjem posle 147 godina rada VIŠE OD 1.300 RADNIH MESTA NA KOCKI
Foto: Shutterstock

haos

KRIZA UDARILA I NA BRITANSKOG GIGANTA: Čuvena fabrika pred zatvaranjem posle 147 godina rada VIŠE OD 1.300 RADNIH MESTA NA KOCKI

InfoBiz -

Najveća britanska fabrika vozova nalazi se pred zatvaranjem!

Proizvođač vozova Alstom obavestio je britansku vladu da je počeo da gasi svoju fabriku Litchurch Lane u Derbiju.

- Mesecima smo izuzetno naporno radili da izbegnemo zatvaranje fabike nakon 147 godina postojanja. Sada moramo da počnemo sa teškim zadatkom prestanka proizvodnih operacija. Proizvodni jaz ovakvog obima je potpuno neodrživ za Alstom i naš lanac snabdevanja - napisao je generalni direktor Altoma UК Nik Krosfild u pismu britanskom ministru saobraćaja Marku Harperu.

Alstom i njegov partner Hitači dobili su 2021. godine ugovor vredan oko 2,8 miliona funti za izgradnju 54 voza za železničku liniju HS2.

- Alstom bi trebalo da nastavi da investira u svoju lokaciju Derbi s obzirom na potvrđenu narudžbu za HS2 i radove na renoviranju kompozicija odnosno druge značajne buduće mogućnosti uključujući nekoliko značajnih novih porudžbina voznih parkova na tržištu - napisao je Harper na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Harper je ohrabrio kompaniju da nastavi da radi sa vladinim timovima za izvoz kako bi pronašli druge mogućnosti koje će zadržati fabriku u upotrebi.

Mediji navode da se 1.300 radnih mesta nalazi na kocki.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track