USVOJENA UREDBA O OGRANIČENJU VISINE CENA OSNOVNIH NAMIRNICA: Brašno više ne sme da poskupi! Ovoliko će koštati po kilogramu
Foto: Nebojša Mandić

USVOJENA UREDBA O OGRANIČENJU VISINE CENA OSNOVNIH NAMIRNICA: Brašno više ne sme da poskupi! Ovoliko će koštati po kilogramu

InfoBiz -

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kako bi se zaštitilo tržište, odnosno sprečile deformacije u formiranju cene brašna. Ovim dokumentom propisane su cene za brašno tip T-400 glatko, u pakovanju do jednog kilograma, kao i cene za brašno tip T-500 u istom pakovanju.

To znači da su sve trgovine u Srbiji i dalje obavezne da u ponudi imaju bar jednu vrstu brašna tip 500 po ceni od 49,99 dinara i bar jednu vrstu brašna tip 400 glatko, po ceni do najviše 54,99 dinara. Trgovci neće smeti u pojedinačnoj kupovini kupcu da prodaju više od pet kilograma jedne i pet kilograma druge vrste brašna.

Između ostalog, na sednici je doneto i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o prihvatanju sporazuma o bratimljenju i uspostavljanju saradnje između opštine Gadžin Han, Republika Srbija i opštine Bratunac, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Takođe je usvojena i odluka o formiranju Radne grupe za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track