Najnovije vesti

OVIM RADNICIMA USKORO STIŽE POVEĆANJE PLATA: Sada će mesečno dobijati više od 1.000 €! Povišica obezbeđena bez subvencija!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

bolji standard

OVIM RADNICIMA USKORO STIŽE POVEĆANJE PLATA: Sada će mesečno dobijati više od 1.000 €! Povišica obezbeđena bez subvencija!

InfoBiz -

Rudari Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" dobiće povećanje plata od 10 procenata. Novac za ove potrebe neće biti iz tekuće budžetske rezerve, niti će biti povećanje subvencije, ali će oni imati veću zaradu, potvrđeno je u Ministarstvu finansija.

Navodi se da se još ne zna kada će početi isplata uvećanih zarada. Inicijativu da se rudarima "Resavice" povećaju zarade uputio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zamolio bih Vladu Srbije da razmotri povećanje plata rudarima 'Resavice', jer ne spadaju u javni sektor, pa da mogu da dobiju 10 procenata povećanja. Kažite ministru Malom da je to moja molba - rekao je tada Vučić.

Rudari
foto: KURIR

Prema poslednjim raspoloživim podacima Republičkog zavoda za statistiku za novembar prošle godine, prosečna bruto zarada po zaposlenom u sektoru rudarstva iznosila 168.013 dinara, dok je neto zarada oko 120.400 dinara.

Tako su radnici na eksploataciji uglja u novembru primali prosečno 112.244 dinara neto.

Radnici na eksploataciji sirove nafte i prirodnog gasa primali su u novembru prosečno 163.570 dinara neto, dok su radnici na eksploataciji ruda metala u proseku primali 120.997 dinara neto platu.

Najmanje prosečne neto plate u novembru primili su oni iz kategorije "ostalo rudarstvo" - 95.376 dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track