POSLUJU NA 250 AERODROMA U 60 ZEMALJA, A SADA SU I NAŠI PARTNERI: Najveći zemaljski operater "sleteo" na beogradski aerodrom
Foto: Shutterstock

avioindustrija

POSLUJU NA 250 AERODROMA U 60 ZEMALJA, A SADA SU I NAŠI PARTNERI: Najveći zemaljski operater "sleteo" na beogradski aerodrom

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić primio je danas Filipa Džeininga, direktora kompanije “Menzies Aviation” koja je sklopila ugovor sa srpskom nacionalnom aviokompanijom “Er Srbijomza poslove “ground handlinga” na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

Reč je o kompaniji koja je vodeći globalni partner za usluge zemaljskog opsluživanja, posluje na šest kontinenata na oko 255 aerodroma u više od 60 zemalja, uslužujući više od 4 miliona letova godišnje i rukujući sa više od 2 miliona tona tereta.

Poslove “ground handlinga” na beogradskom aerodromu preuzeće od 22. februara, rekao je Vesić na sastanku u Vladi Srbije.

On je direktoru kompanije „Menzies Aviation“ poželeo mnogo sreće u i ponudio pomoć kako bi svoj posao mogli da obavljaju dobro sa ciljem da se ove godine izbegnu problemi sa kojima se beogradski aerodrom suočavao tokom prošle godine.

- Tu smo da vam, kao država pomognemo u skladu sa zakonom i obećavam vam da nećete čekati ni za jednu proceduru ni sat vremena duže nego što zakon kaže, da se ne bi dogodili problemi kao prošle godine i kako bi svi putnici koji kupe kartu dobili uslugu koju su platili i putovali bez kašnjenja - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI

Podsetio je da je u avgustu prošle godine, posle problema koji su se pojavili na aerodromu “Nikola Tesla”, kao ministar doneo odluku da se svim “ground handling” operaterima koji ispunjavaju uslove predviđene zakonom u Srbiji omogući da rade u našoj zemlji.

S tim u vezi, istakao je da je posle oko šest meseci kompanija “Menzies Aviation” već postala najveći “ground handling” operater na beogradskom aerodromu što, dodao je, govori o ozbiljnosti te kompanije.

Oslanjajući se na tim koji čini više od 40.000 visoko obučenih ljudi, kompanija “Menzies Aviation” pruža kompleksne i brze zemaljske usluge, uključujući usluge putnicima, usluge rukovanja prtljagom i pružanje usluga u salonima, zatim usluge u vazdušnom prevozu tereta, uključujući rukovanje, skladištenje i velikoprodajnu špediciju kao i usluge koje uključuju upravljanje, skladištenje i točenje goriva.

U avioindustriji poznata je kao kompanija koja pruža najbezbednije, najsigurnije i najodrživije usluge koje su prilagođene potrebama klijenata i neizostavne za protok putnika, aviona i tereta koji se svakodnevno odvija, bez pauze.

„Menzies Aviation“ ima sedište u Londonu, a od svog osnivanja 1833. godine, postala je najveća grupacija za pružanje avio-usluga na svetu po broju zemalja i usluženih aviona.

Kurir.rs/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track