"SEZONA U GRČKOJ TRAJE DO OKTOBRA UPRKOS POŽARIMA" Latinović otkrio: Evo šta se dešava sa Srbima na popularnom letovalištu
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"SEZONA U GRČKOJ TRAJE DO OKTOBRA UPRKOS POŽARIMA" Latinović otkrio: Evo šta se dešava sa Srbima na popularnom letovalištu

InfoBiz -

U Grčkoj je proglasno vanredno stanje usled nedavnih požara koji su zahvatili teritoriju u blizini Aleksandropolisa, glavnog grada okruga Evros, u subotu ujutru.

Jači vetrovi u okolini su brzo proširili požar, a prema izveštajima grčkih medija, front požara se približio selu Pefka, koje je potpuno uništeno.

Polihrono, Grčka, letovanje, plaža, more, ležaljke
foto: Shutterstock

Situacija se pokušava stabilizovati uz angažovanje više od 130 vatrogasaca, podržanih sa 14 aviona i tri helikoptera. Takođe, manji požar je izbio kod Soluna. Prethodno su vatrogasci uspešno stavili pod kontrolu vatrenu stihiju na zapadnom grčkom ostrvu Kefalonija.

Ovim povodom, gost jutarnjeg programa Kurir televizije je Milan Latinović, potpredsednik Asocijacije turističkih agencija Srbije-JUTA.

Latinović je prvo otkrio da li su se građani Srbije našli u opasnosti.

- Dobro je što nije bilo ljudskih žrtava, a najbitnije za nas je da niti jedan naš putnik ili gost iz Republike Srbije nije povređen. Prema Turskoj se dogodio stravičan požar u selu jednom, mada tamo nema hotela niti drugih gostiju. Ovi sporedni požari koji se dogode, brzo se lokalizuju, to je sve dalje od plaža i letovališta. Turistička sezona u Grčkoj prolazi u najboljem redu, kapaciteti su izuzetno popunjeni, smatram da će i ove godine ona biti jedna od najposećenijih država - započeo je Latinović.

01:15

SEZONA U GRČKOJ TRAJE DO OKTOBRA UPRKOS POŽARIMA?! Latinović otkrio: Evo šta se dešava sa Srbima na popularnom letovalištu

Latinović je spomenuo da je ovo tek polovina sezone, odnosno da su popunjeni septembar i oktobar.

Potom je rekao da su turisti dobro i da su zadovoljni:

- Kao što i rekoh, ovi požari nisu uticali na turizam jer nisu izbili na mestima gde su turisti. Čak i na pojedinim mestima kada izbije, brzo se reaguje. Grčka vlada i službe su zaista izvanredno reagovali. Bitno je da su naši ljudi dobro i da su zadovoljni. Naši predstavnici na destinacijama dobili su instrukcije da moraju reagovati brzo i da nam prenose informacije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:31

EVAKUACIJA ZBOG VELIKIH POŽARA U KANADI: Vatra zahvatila severoistok zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track