OVOJ GRUPI PENZIONERA SUTRA STIŽU PARE: Objavljen detaljan kalendar ISPLATE APRILSKIH penzija
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

detaljno

OVOJ GRUPI PENZIONERA SUTRA STIŽU PARE: Objavljen detaljan kalendar ISPLATE APRILSKIH penzija

InfoBiz -

PIO fond objavio je kalendar isplate penzija za april, a novac jednoj grupi penzionera stiže već sutra.

Naime, prema kalendaru isplate penzija koji je objavio PIO fond već 4. maja svoj novac će dobiti oni koji su se penzionisali kao samostalci, a dva dana kasnije, 6. maja pare će leći na račune poljoprivrednih i vojnih osiguranika.

penzija
foto: PIO Fond Printscreen

Već 8. maja penzije će početi da donose poštari na kućne adrese i moći će da se za ove dve grupe podignu na šalterima pošta.

Poslednji na listi za isplatu su korisnici iz kategorije zaposlenih i njima će primanja stići 10. odnosno 11. maja. Isto važi i za penzionere iz bivših jugoslovenskih republika.

Novo povećanje

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novo povećanje penzija.

Prosečna penzija u Srbiji do kraja godine biće veća za najmanje 4.500, a najviše 5.700 dinara. Iznos na čeku zavisiće od toga da li će najavljena povišica biti 12 ili maksimalno 15 odsto.

Prosečna penzija u Srbiji do kraja godine biće veća za najmanje 4.500, a najviše 5.700 dinara. Iznos na čeku zavisiće od toga da li će najavljena povišica biti 12 ili maksimalno 15 odsto, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako su rasle penzije

Poređenja radi, najstariji u Srbiji su u 2019. godini prosečno primali oko 26.300 dinara, da bi naredne dobijali oko 27.750. Tokom 2021. mesečni ček je u proseku iznosio 29.380, a sledeće 30.980 dinara. Od januara ove godine se kreće oko 37.800.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja