TRAŽI 2,5 MILIONA EVRA ZA SALAŠ KOD ČENEJA: Evo šta sve osim kuće dobijete za te pare! FOTO
Foto: Printscreen Kupujem prodajem

KAO IZ BALAŠEVIĆEVIH PESAMA

TRAŽI 2,5 MILIONA EVRA ZA SALAŠ KOD ČENEJA: Evo šta sve osim kuće dobijete za te pare! FOTO

InfoBiz -

U susret 1. maju, sve lepšem vremenu i "sezoni vikendica", ponovo otvaramo temu salaša.

Za one koji ne znaju, reč "salaš" potiče od mađarske reči "szállás", koja na srpskom jeziku označava "smeštaj". U širem smislu, danas pod ovim pojmom podrazumevamo kompletno imanje sa kućom i dvorištem, kao i sa ambarima, čardacima...

Salaš
foto: Printscreen Kupujem prodajem

Kod nas, salaši se mahom sreću u Vojvodini i praktično su postali simbol ovog dela Srbije i sve češće su na prodaju. Jedno takvo imanje u Čeneju procenjeno je na čak 2.480.700 evra. Evo šta to nudi salaš koji košta blizu 2,5 miliona evra.

"Izlazi na novi asfaltni put prema selu Čenej, spojen je sa privatnim putem od tucanika, i ukupne je površine 124.035 metara kvadratnih. Na salašu su izgrađeni sledeći objekati - stambena kuća od 300 kvadrata (sagrađena 1998, a renovirana 2022. godine), objekat štala i šupa (sagrađeni 1995. godine)", piše u oglasu.

Salaš
foto: Printscreen Kupujem prodajem

Dodaje se kako ovi dodatni sadržaji mogu da se preurede i da budu objekati druge namene.

"Ceo salaš je ograđen žicom, stubovima od betona i stablima bagrema. U okviru salaša, ucrtano je postojanje objekta 3,592,00 m2, zemljište pod zgradom-objektom (koji su porušeni i u faktičkom smislu nepostojeći), 500 m2 zemljišta uz zgradu-objekat i 4.837,30 kvadrata njiva I klase, a sve je građevinsko zemljište izvan građevinskog područja", dodaje se.

Salaš
foto: Printscreen Kupujem prodajem

Kako se dalje navodi, salaš poseduje celu infrastrukturu: struju, gradsku vodu, bunar, fiksni telefon, satelitesku televiziju, internet, parking, a u blizini je i sportski aerodrom.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track