PREDSEDNIK VUČIĆ: Država ne vodi poslovanje Fijata, zaposlićemo 200 do 300 otpuštenih
Foto: Kurir

nismo u samoupravljanju

PREDSEDNIK VUČIĆ: Država ne vodi poslovanje Fijata, zaposlićemo 200 do 300 otpuštenih

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ukoliko Stelantis, novi vlasnike fabrike automobila u Kragujevcu, planira da otpusti 200 ili 300 ljudi, država planira da i pomogne i dovede u taj grad, kako je rekao, "jednu nemačku fabriku".Odgovarajući na pitanja o Fijatu, rekao je da se u javnosti čulo "bezbroj laži" i da "javnost mora razumeti" da više ne živimo u vreme samoupravnog socijalizma, da država ne upravlja Fijatom i da novi vlasnik Steklantis ima pravo da donosi svoje poslovne odluke.

"Oni žele da prave električni auto što mislim da je važno za Srbiju i Kragujevac i žele da obuče ljude u inostranstvu na nekoliko meseci baš kao i u ostalim zemljama EU", rekao je Vučić.

On je dodao da će sa vlasnicima razgovarati o pojedinim slučajevima za koje je čuo da su trudnice ostale bez posla jer smatra da je to nedopustivo, a sve drugo je kaže "pitanje poslovne politike".

Ako vlasnik hoće da otpusti 200 ili 300 ljudi država će im, dodao je, naći posao u "novoj nemačkoj kompaniji", ali nije precizirao o kojoj fabrici je reč.

Na pitanje da li će prihvatiti da se sastane sa penzionerima koji traže razgovor zbog siromaštva i cena hrane, Vučić je rekao da nije dobio nikakav poziv za razgovor.

On je kazao da nije umesno porediti penzije sada i pre nekoliko godina, jer na primeru svojih roditelja zna "da su njihove penzije danas za po 20.000 dinara veće penzije nego pre sniženja".

Najavio je značajno povećenje penzija zbog primene švajcarske formule i podsetio da je penzionerima već data pomoć od po 20.000 dinara, što je oko 1.600 dinara mesečno.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja