DIREKTORKA MTEL-A: Od dolaska Lučića na čelo firme, poslujemo sa dobitkom. PODNELI SMO KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG OPTUŽBI O RADU MTEL-A
Foto: Mtel.me

Odgovor na insinuacije i nedovoljno obrazložene optužbe

DIREKTORKA MTEL-A: Od dolaska Lučića na čelo firme, poslujemo sa dobitkom. PODNELI SMO KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG OPTUŽBI O RADU MTEL-A

InfoBiz -

Izvršna direktorka Mtela Crna Gora Tatjana Mandić kaže da su, nakon insinuacija i nedovoljno obrazloženih optužbi koje su se pojavile protiv ove kompanije i direktora Vladimira Lučića, još u ponedeljak 27. decembra podneli više krivičnih prijava protiv više lica zbog krivičnih dela kriminalnog udruživanja, narušavanja poslovnog ugleda, odavanje poslovne tajne, kao i drugih dela iz Krivičnog zakonika Crne Gore.

U razgovoru za crnogorsku Pobjedu Mandićeva je odbacila tvrdnje da je Mtel oštećen dok je na njegovom čelu u Crnoj Gori bio Vladimir Lučić i naglasila da ova kompanija beleži konstantan rast prihoda, od 2012. godine kada je Lučić došao na čelo kompanije. Lidersku poziciju na tržištu Mtel Crna Gora će, ističe Mandićeva, dokazati i ove godine jer je kompanija za 11 meseci 2021. ostvarila rezultat veći za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

- Povodom navoda u medijima da je nadležno tužilaštvo pokrenulo postupak o poslovanju mtel-a, ovim putem saopštavamo da je u skladu sa zakonskim obavezama, a na osnovu informacija kojima raspolaže, rukovodstvo kompanije Mtel odmah u ponedeljak, 27. decembra 2021. godine, podnelo krivične prijave protiv više lica za više krivičnih dela koja se odnose na kriminalno udruživanje, odavanje poslovne tajne, narušavanje poslovnog ugleda i druga krivična dela iz Krivičnog zakonika Crne Gore, koja se gone po službenoj dužnosti. Pozdravljamo navode o aktivnostima tužilaštva i imamo puno poverenje u vladavinu prava i sve institucije države Crne Gore - rekla je ona.

Na pitanje da li ima istine u tvrdnjama da je Mtel oštećen, ona je rekla da od 2012. od kada je Vladimir Lučić na čelu kompanije, Mtel posluje sa dobitkom, a od 2014. do danas beleži uzastopan rast dobiti svake godine.

- Kompanija Mtel od 2007. godine uspešno posluje gradeći najsavremeniju mobilnu i optičku mrežu, čime se izborila za lidersku poziciju kao prvi operator na teritoriji Crne Gore u mobilnoj telefoniji sa 34,50 posto tržišnog učešća, a u multimediji sa 37,18 posto. Izgradnja kako mobilne tako i kablovske mreže ostvarivana je rekordnom brzinom zahvaljujući značajnim investicionim ulaganjima. Tako je mobilna mreža podignuta za samo 77 dana, a kablovska razvijena kroz jedan od najuspešnijih grinfild projekata sa kojim je dostignuta pokrivenost 90 posto stanovništva najsavremenijim broadband servisom - navela je Mandićeva i dodala:

- Naznačajniji doprinos uspehu Mtel-a daju menadžment i zaposleni. Našu snagu pokazuje i rast broja zaposlenih koji je u poslednjih 5 godina porastao za 200 zaposlenih, pa Mtel trenutno zapošljava više od 500 ljudi. Prepoznati smo kao društveno odgovorna kompanija o čemu svjedoče nagrade brojnih institucija.

Govoreći o rezultatima u 2021. ona kaže da lidersku poziciju potvrđuju i rast prihoda od korisnika, kao i očekivani rast dobiti u odnosu na prethodnu godinu.

- Za jedanaest meseci ove godine kompanija Mtel je ostvarila rezultat veći za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine. U posmatranom periodu došlo je i do rasta prihoda od 2,7 miliona eura, i to zahvaljujući većim prihodima, pre svega od postpejd korisnika za 9 odsto, prihodima od kablovske televizije za 6 odsto i od kablovskog interneta 14 odsto. Pored stalnog rasta broja korisnika i finasijskih pokazatelja, Mtel lidersku poziciju brani i time što svoje poslovanje u potpunosti obavlja u skladu sa Zakonima, transparentnim poslovanjem, oslanjajući se na kredibilitet i revnosno postupanje svih državnih institucija.

Kurir.rs/Pobjeda.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track