ČADEŽ POZVAO IZRAELSKE KOMPANIJE DA SARAĐUJU SA SRPSKOM PRIVREDOM: Srbiju u svetu sve više prepoznaju kao inovativnu ekonomiju
Foto: Privredna komora Srbije

gostovao na izraelskoj televiziji "i24 News

ČADEŽ POZVAO IZRAELSKE KOMPANIJE DA SARAĐUJU SA SRPSKOM PRIVREDOM: Srbiju u svetu sve više prepoznaju kao inovativnu ekonomiju

InfoBiz -

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da izraelske kompanije treba da iskoriste potencijale koje nudi predstavništvo PKS u Jerusalimu i da zajedno sa srpskim privrednicima rade na razvoju trgovinske saradnje i jačanju ekonomskih veza, posebno u oblasti inovacija.

Čadež je, gostujući na izraelskoj televiziji "i24 News" povodom otvaranja predstavništva PKS u Jerusalimu, istakao da je Srbija jedna od prvih evropskih zemalja koja je otvorila predstavništvo u tom gradu, namenjeno razvoju trgovine i ekonomske saradnje dve države.

"Dugo smo želeli da otvorimo predstavništvo u Izraelu jer Srbiju u svetu sve više prepoznaju kao inovativnu ekonomiju na Zapadnom Balkanu i u Centralno-istočnoj Evropi", rekao je Čadež.

Ukazujući na potencijal saradnje dve zemlje, pre svega u oblasti inovacija i naprednih tehnologija, Čadež je naveo da 100.000 ljudi u Srbiji radi u sektoru informaciono-komunikationih tehnologija (IKT), koji ima godišnji rast od 26 odsto, kao i da je Srbija jedna od malobrojnih zemalja u svetu koja u osnovnim školama ima predmet programiranje od četvrtog do osmog razreda.

"Prijateljstvo Izraela i Srbije traje dugo i veoma je snažno. Sa Izraelom želimo da radimo na inovacijama jer je to nabolja politika za budućnost, i za izraelski i za srpski narod", poručio je Čadež.

Predsednik PКS je rekao da Srbija može mnogo da nauči od Izraela koji je razvio infrastrukturu kako bi podržao razvoj inovacija u svojoj zemlji. Кao rezultat toga, u Izraelu postoji zajednica mladih preduzeća koja saradjuje sa multinacionalnim kompanijama na razvoju svog poslovanja i inovativnih rešenja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track