PKB seli 2.560 muzara

PKB seli 2.560 muzara

InfoBiz -
Ukupna vrednost projekta je 8,3 miliona evra, a izgradnja nove farme je počela u aprilu ove godine, kazao je Mandić prilikom obilaska gradilišta na gazdinstvu "Partizanski prelaz"

BEOGRAD - Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) će do kraja ove godine smestiti 2.560 muznih krava na novu, najsavremeniju, farmu sa slobodnim sistemom držanja grla, izjavio je generalni direktor PKB Rajko Mandić.

Ukupna vrednost projekta je 8,3 miliona evra, a izgradnja nove farme je počela u aprilu ove godine, kazao je Mandić prilikom obilaska gradilišta na gazdinstvu "Partizanski prelaz".

On je istakao da će farma posedovati najnoviju tehnologiju i opremu i imaće automatsko izmuzište sa roto sistemom.

Mandić je rekao da će na taj način biti ostvarena veća proizvodnja mleka i profitabilnost poslovanja, a kako je napomenuo, očekuje se da će investicija u potpunosti biti vraćena za dve i po godine.

Čelnik PKB je podsetio da Kombinat trenutno ima oko 22 hiljade krava, od čega su devet hiljade krave - muzare koje godišnje u proseku daju osam hiljada litara mleka.

Očekuje se, prema rečima Mandića, povećanje godišnje proizvodnje mleka po grlu, u novim uslovima držanja, na 10 do 11 hiljada litara tokom iduće tri godine.

On je podvukao da PKB ima svoje krave sa najboljim genetskim potencijalom u Srbiji - holštajn frizijske rase - a sirovo mleko isporučuje mlekarama Megle, Laktalis i Šabačkoj mlekari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track