U luku Bar stigao novi kontingent Fijat 500 L

Počeo istovar

U luku Bar stigao novi kontingent Fijat 500 L

InfoBiz -
Vozila će se do idućeg utorka, kada je najavljeno isplovljavanje broda kompanije "Grimaldi", držati na specijalno namenjenom prostoru u luci Bar, koji je za ovaj posao posebno rekonstruisan

BAR - U luku Bar danas je stigao novi kontingent vozila kragujevačke fabrike "Fijat 500 L", namenjen izvozu.

U ranim jutarnjim satima voz iz Kragujevca sa 16 vagona nemačke kompanije "Mosolf" dovezao je u Bar još 208 vozila novog tipa "Fijata" koji se proizvodi u Srbiji, a koji će biti izvezen u Italiju.

Istovar novog kontingenta počeo je u Baru nešto posle 10.30 časova.

Vozila će se do idućeg utorka, kada je najavljeno isplovljavanje broda kompanije "Grimaldi", držati na specijalno namenjenom prostoru u luci Bar, koji je za ovaj posao posebno rekonstruisan.

Luka Bar poseduje adekvatnu opremu, opredeljen prostor površine 2,2 hektara, koji je korišćen pre 20 godina za izvoz automobila "jugo" za Ameriku.

Naime luka Bar uložila je oko 650.000 evra u ispunjavanje uslova za obavljanje posla - ogradila kompletan prostor namenjen za pretovar automobila, postavila video nadzor, rasvetu, nove rampe za pretovar, ušla u rekonstrukciju postojeće obale kako bi brodovi mogli lakše da priđu.

Brod "Grimaldi", koji je u utorak uplovio u luku Bar, trebalo bi u idući utorak posle podne da isplovi put Italije. Do tada osoblje luke obavlja obuku na ukrcavanju automobila u brod.

Brod može da primi između 800 i 1.000 automobila. Inače, osoblje luke Bar prošlo je već ranije obuku u vezi posla sa kragujevačkom fabrikom i izvozom "Fijata 500 L" u Belgiji i Italiji.

Posao sa "Fijatom", kako ističu u luci Bar, značajniji je mnogo od onoga sa "jugom" pre dvadesetak godina, kada je Zastavin automobil izvezen u SAD, jer se očekuje da će preko crnogorske luke proći između 200.000 i 250.000 automobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track