Viceguverner podneo neopozivu ostavku

Viceguverner podneo neopozivu ostavku

InfoBiz -
Čvrsto verujem da je u društvu u kojem je korupcija visoka mnogo bitnije zadržati visok nivo stručnosti, profesionalizma i transparentnosti nego biti fleksibilan u smislu prihvatanja pojedinih na oko dobronamernih zahteva iz formalnih i neformalnih uticajnih izvora, naveo je Bojan Marković

BEOGRAD - Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković obavestio je predsednika Skupštine Srbije Nebojšu Stefanovića da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju, objavljeno je na sajtu centralne banke.

"Čvrsto verujem da je u društvu u kojem je korupcija visoka mnogo bitnije zadržati visok nivo stručnosti, profesionalizma i transparentnosti nego biti fleksibilan u smislu prihvatanja pojedinih na oko dobronamernih zahteva iz formalnih i neformalnih uticajnih izvora", naveo je Marković.

On je kazao da "kompromisi, u smislu činjenja nekim privrednim ili državnim subjektima onoga što ne bi učinili svima, potpuno bi obesmislili efikasnost monetarne politike i doveli do konkretnih dugoročnih troškova za srpsku državu i narod.

"Nadam se da ovi principi neće prestati da važe u Narodnoj banci Srbije", dodao je Marković.On je kazao da podnosi ostavku na osnovu odredaba Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj banci Srbije, a u vezi sa članom 27. Zakona o Narodnoj banci Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track