BRNABIĆEVA REKLA DA JE ODLUKA O REGIONALNOM ROMINGU BILA TEŠKA: Šaljemo signal da region ima drugačiju budućnost, iako Priština krši sporazume
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

roming u regionu

BRNABIĆEVA REKLA DA JE ODLUKA O REGIONALNOM ROMINGU BILA TEŠKA: Šaljemo signal da region ima drugačiju budućnost, iako Priština krši sporazume

InfoBiz -

Predsednica vlade Ana Brnabić poručila je danas da je potpisivanje Sporazuma o romingu za Srbiju, u trenutku kada Priština krši druge regionalne sporazume, za Beograd nije bila laka odluka, ali da šalje jasan signal da Srbija čini sve da pruži regionu šansu da bude prosperitetan i ima drugačiju budućnost.

Brnabić je na konferenciji za novinare na drugom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana, nakon potpisivanja sporazuma, rekla da ni samit ni sporazum o romingu u regionu ne dolaze u naročito jednostavnom trennutku i da je odluka da se taj dokument potpiše za Srbiju bila veoma teška.

"Najlakše i politički najoportunije bi bilo da ne potpišemo taj sporazum u vreme kada se neki drugi regionalni sporazumi, a pre svega mislim na CEFTA sporazum, krše već četiri meseca od strane Prištine", rekla je Brnabić.

Iako bi to bila najlakša i politički najpopularnija odluka, u ovom trenutku nisu potrebne lake i popularne odluke, već one koje daju jasan signal da će Srbija učiniti sve što može da region bude stabilan, istakla je Brnabić.

"Da ćemo učiniti sve što možemo da regionu damo šansu da bude properitetan i da našim ekonomskim i političkim partnerima stavimo do znanja da region ima ili ćemo mu dati šsansu za drugačiju budućnost", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da regionalni sporazum o interesu svih građana regiona i cele privrede regiona.

Navela je da četvrta industrijska revolucija može svima da pomogne da se nadoknade propuštene šanse i da počnemo da pobeđujemo, pojačavamo konkiuretnost, poboljšavamo obrazovanje i funkcionisanje javne uprave, kako bismo mladim ljudima ostavili bolji region.

"Verujem da digitalizacija konačno može Srbiju i ceo region da učini pobednikom", rekla je Brnabić.

Sporazum je potpisan u okviru Digitalnog samita Zapadnog Balkana koji je organizovala Vlada Srbija.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track