(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ U OBILASKU FABRIKE LEONI, DOČEKAO GA VELIKI BROJ NIŠLIJA: Realizovali smo sve što smo obećali, Niš je danas grad budućnosti!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

poseta

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ U OBILASKU FABRIKE LEONI, DOČEKAO GA VELIKI BROJ NIŠLIJA: Realizovali smo sve što smo obećali, Niš je danas grad budućnosti!

InfoBiz -

NIŠ - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi fabriku Leoni u Nišu.

foto: Predsedništvo Srbije

Povod za posetu kompaniji je završetak poslednje faze radova na njenoj izgradnji, saopšteno je ranije iz predsednikove Službe za saradnju s medijima.

foto: Predsedništvo Srbije

Vučića je ispred Leonija dočekalo više hiljada Nišlija koji se došli da ga pozdrave i daju mu podršku za, kako kažu, politiku koju vodi i zbog onoga što je učinio do sada i što radi za grad Niš.

"Danas kada vidite potpuno novu fabriku, onda vidite kako se stvari koje smo obećavali realiziju",rekao je predsednik.

foto: Predsedništvo Srbije

Dodao je i da je danas u Nišu da pokaže kako će građanima da vrate ono što su im neki drugi uzeli pre 12, 13 godina.

Postavio je pitanje, sebi, kaže, ali i drugima: "da li je zaista bolje da uništite sve fabrike, da ih ukinete, da kažete ljudima vise nema plata, i onda taj novac stavite u svoj džep, ili je bolje da podižete grad iz pepela?".

"Rezultat tog drugog izbora su fabrike u Nišu poput Leonija, Cumtobela, Džonson elektrika... ", zaključio je predsednik Vučić.

foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je rekao da je krenulo da se ulaže u jug Srbije, da je uloženo u izgradnju novog Kliničkog centra u Nišu, da su dovedeni brojni investitori, među kojima je i fabrika Leoni.

"Radićemo još mnogo stvari za pet okruga na jugu Srbije. Mnogo smo fabrika fabrika otvorili, ali moraćemo još više. Zahvaljujući vama, vašem radu, trudu i vašem strpljenju, Niš je danas grad budućnosti", rekao je Vučić.

On je dodao da Niš postaje centar celog Balkana, rekavši da će mnoge međunarodne skupove držati u ovom gradu.

foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik je rekao da se Srbija suočava sa teškom borbom po pitanju očuvanja nezavisnosti.

"Nije nama problem da razgovaramo sa Albancima, problem je kada morate da se dogovarate sa onima koji su razarali Srbiju 1999. godine, jer su oni veoma moćni. U tome moramo da budemo pametni, ali ćemo čuvati svoju nezavisnost, štitićemo svoju zemlju, ali je nećemo ugroziti ni na koji način. Hoćemo da imamo mir, hoćemo da imamo budućnost", rekao je predsednik i poručio građanima Niša da ne moraju da brinu jer on svim svetskim liderima govori u lice sve što misli, ali i da isto tako vodi računa da građanima Srbije bude bolje.

foto: Printscreen Pink Tv

"Hoću da imamo veći ugled, da budemo poštovani i na Zapadu i na Istoku. Niko ne mora da nas violi ali hoćemo da imamo poštovanje jer ga vi zaslužujete. Vi ste ti koji ste svojim izborom omogućili Srbiji da ide napred, Nišu da ide napred" istakao je Vučić.

On je najavio da će u avgustu ponovo biti otvorena još jedna fabrikA.

"Mene iz Niša nećete oterati, mnogo smo truda uložili da bismo sada prestali. Živeo Niš, živela Srbija", dodao je predsednik.

Podsetimo, otvaranje novog proizvodnog pogona nemačke kompanije "Leoni" u Nišu trebalo bi da obezbedi posao za 1.125 radnika.

Posle Niša, sledi i nova fabrika u Kraljevu, četvrta u Srbiji, čime će ovaj proizvođač kablova za auto-industriju imati najviše zaposlenih u našoj zemlji – više od 11.000.

(Kurir.rs/Foto: Predsedništvo Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track