Cvjetičanin: Izlaz iz krize u štednji

Teško vreme

Cvjetičanin: Izlaz iz krize u štednji

InfoBiz -
Ne mora niko donositi zakone ni odluke da će se smanjiti plate i penzije, to će se samo regulisati onog trenutka kada izvori kredita jednostavno prestanu

BEOGRAD - Ekonomista Danijel Cvjetičanin ocenio je danas da je Srbija u teškoj situaciji iz koje može da se izađe tako što će je sama ekonomska stvarnost primorati na štednju.

"Ne mora niko donositi zakone ni odluke da će se smanjiti plate i penzije, to će se samo regulisati onog trenutka kada izvori kredita jednostavno prestanu", kazao je Cvjetičanin, gostujući na TV Pink.

Ističući da se plate i dobar deo penzija isplaćuju iz kredita i zaduživanja države, Cvjetičanin je dodao da država mora sama da pokaže kako se štedi, jer se daje loš primer građanima osnivanjem agencija, direkcija, saveta, komisija i povećavanjem administracije.

On je naveo da bi se 80 odsto troškova u toj oblasti moglo smanjiti, što ne bi rešilo problem penzija i plata, zato što su sve te stavke relativno male, ali su izlišne. Cvjetičanin je ocenio da je prilično kasno za oštre zaokrete radi poboljšanja ekonomske situacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track