Ružić: Budućnost Srbije privrednici i IT stručnjaci
Foto: Zorana Jevtić

Digitalizacija prioritet, pečati su prošlost

Ružić: Budućnost Srbije privrednici i IT stručnjaci

InfoBiz -

BEOGRAD - Digitalizacija je prioritet vlade Srbije i država želi bržu, efikasniju i transparentniju državnu upravu za sve njene građane i vlada od ovog cilja neće odustati, izjavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ružić je na konferenciji "Digital 2017" poručio da su privrednici i IT stručnjaci budućnost Srbije.

"Od sada pa na dalje, nadam se da nećemo govoriti samo u figurativnom smislu, već da ćemo zaista poslati pečate u prošlost", rekao je Ružić otvarajući drugi dan konferencije.

On je poručio da je cilj države da se prate svetski trendovi u digitalnoj sferi.

"Želimo da u korak pratimo svet sa najnovijim tehnologijama i inovacijama iako je ovo proces koji zahteva vreme, dosta smo učinili. Postavili smo stvari na zdrave osnove za sistemska rešenja", istakao je Ružić.

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam,rekla je za Tanjug da je jedan od ciljeva njene ambasade da Srbiji prenese bogata IT iskustva ove države.

"93 odsto matičnih knjiga prebačeno u Centralni registar"

Ružić je izjavio da je 93 odsto opštinskih uprava u Srbiji prebacilo matične knjige iz papirnog oblika u elektronski format i u Centralni registar. On je napomenuo da uvođenjem dokumenata u Centralni registar, građani izbegavaju čekanje u redovima i šaleterima ali se i manje troši novac i vreme.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja