NENAD POPOVIĆ NA EKONOMSKOM FORUMU U SANKT PETESBURGU: Ubrzati integraciju sa Evroazijskom ekonomskom unijom
Foto: SNP

OGROMAN POTENCIJAL ZA SRPSKU PRIVREDU

NENAD POPOVIĆ NA EKONOMSKOM FORUMU U SANKT PETESBURGU: Ubrzati integraciju sa Evroazijskom ekonomskom unijom

InfoBiz -

SANKT PETERBURG - Predsednik Srpske narodne partije, Nenad Popović, izjavio je danas u Sankt Peterburgu da treba ubrzati proces ekonomskih integracija sa Evroazijskom ekonomskom unijom jer ona predstavlja ogroman razvojni potencijal za srpsku privredu.

" Potencijali za saradnju su ogromni. Reč je ne samo o izvozu i trgovini, već i o mnogim drugim razvojnim projektima i investicijama koje možemo da realizujemo zajednički uz podršku Evroazijske razvojne banke“, istakao je Popović.

foto: SNP

On je, govoreći na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu na panelu „Srbija – Rusija, perspektive ekonomske saradnje“, napomenuo da veliki potencijal vidi u većem i organizovanijem nastupu srpske privrede na teritoriji Krima.

„Region Krima je danas najbrže rastuće tržište u Ruskoj Federaciji. Praktično sve što se prodaje na Krimu, dolazi iz uvoza. Srpski privrednici imaju veliku šansu za nastup na tom tržištu, jer ne postoje carine za izvoz naše robe na tu teritoriju. Na Krimu nema proizvoda iz Srbije, a siguran sam da bi se odlično prodavali“, istakao je Popović.

foto: SNP

On je pozvao srpske privrednike da više posećuju ruske regione i tamo traže šansu za izvoz i pokretanje biznisa.

„Neki od ruskih regiona su teritorijalno veći od čitave Evrope. To su velika i bogata tržišta, ali nisu dovoljno iskorišćena jer privrednici iz Srbije idu prvo na tržišta Moskve i Sankt Peterburga“ rekao je predsednik SNP.

foto: SNP

Popović je objasnio da su sankcije koje je Moskva uvela proizvođačima iz Evropske unije ogromna šansa koju kao država moramo bolje da iskoristimo.

„Niko u Evropi nema veće olakšice i prednosti za nastup na ruskom tržištu od privrednika iz Srbije. Uz to imamo situaciju da evropski proizvođači zbog sankcija ne mogu da nastupaju na tržištu Rusije kao ranije. To je potencijal koji kao država moramo u većoj meri da iskoristimo i na tom polju privrednici očekuju podršku Vlade Srbije“, rekao je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track