ČADEŽ: Obavezna članarina u PKS biće drastično niža
Foto: Fonet

Privredna komora od 1. januara uvodi obaveznu članarinu

ČADEŽ: Obavezna članarina u PKS biće drastično niža

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da će obavezna članarina u PKS, kad bude uvedena, biti radikalno niža nego ranije.

Članarina neće biti u iznosu za koji privreda sama nije rekla da može da priušti , rekao je on na predstavljanju e-usluga Komore koje su od danas dostupne.

PKS o 1. januara uvodi obaveznu članarinu, podsetio je Čadež ističući da PKS predstavlja celu privredu, ali ne i da privreda treba da finansira PKS.Usluge treba da finansiraju naš rad, ne članarina , rekao je Čadež.Čadež je predstavio i nove, od danas dostupne, "e-usluge" Komore, koje će značajno unaprediti poslovni ambijent, doprineti efikasnijoj elektronskoj razmeni informacija, kao i lakšem savremenijem, jeftinijem i bržem poslovanju privrednika.

"Mi oko 200.000 različitih dokumenata izdajemo godišnje, a veliki broj firmi nema maticu u Beogradu, pa troše i vreme i novac da preuzmu ta dokumenta", rekao je Čadež ističući da će e-usluge prekinuti tu praksu.Zahvaljujući novom sistemu elektronskog prijema, obrade i izdavanja deokumenata, koji je PKS uvela i od danas radi, privrednici će ostvariti značajne uštede vremena i novca.

Dostupne su, kako je rekao, četiri grupe usluga - potvrde, uverenja, mišljenja i sertifikati, odnosno ukupno oko dvadesetak elektronskih servisa.

Pristup i korišnćenje ovog portala je besplatno, rekao je Čadež, ističući da u 2017. Privrednu komoru očekuje dalje unapređenje i faza digitalizacije je pred nama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track