Srpska hrana na sajmu u Azerbejdžanu

Worldfood 2012

Srpska hrana na sajmu u Azerbejdžanu

InfoBiz -
Na štandu od 80 metara kvadratnih predstaviće se devet srpskih firmi

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo poljoprivrede i trgovine organizovaće zajednički nastup srpskih firmi na 18. Međunarodnoj izložbi prehrane i ambalaže "Worldfood 2012" od 15. do 17. maja u Bakuu u Azerbejdžanu."Worldfood Azerbejdžan" predstavlja vodeći sajam iz oblasti prehrambenih proizvoda na ovom tržištu, a na štandu od 80 metara kvadratnih predstaviće se devet srpskih firmi, objavljeno je na sajtu PKS. Preduzeća su iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinarstva, tekstilne industrije, metalske i elektroindustrije, trgovine, turizma i proizvodnje nameštaja.U toku trajanja izložbe, 16. i 17. maja planirano je i održavanje Poslovnog foruma Azerbejdžan-Srbija. Predstavnici 21 firmi iz Srbije (uz kompanije izlagače) učestvovaće na bilateralnim razgovorima, prema unapred utvrđenom rasporedu.

U 2011. godini pomenuti sajam je posetilo oko 4.500 stručnih posetilaca - distributera, velikoprodavaca, kupaca i predstavnika lanaca restorana.

Trgovinska razmena između Srbije i Azerbejdžana u prvom tromesečju 2012. iznosi 4,3 miliona dolara, što je značajan rast koji premašuje rezultat za celu prošlu godinu, rečeno je u PKS.Srbija je u razmeni sa Azerbejdžanom u tom periodu zabeležila suficit od 1,2 miliona dolara, a u zemlju na južnom Kavkazu najviše su izvožene peći i delovi za grejne sisteme, lekove, podne podloge, dok je u uvozu dominirao sirovi aluminijum.Kompanija Prva iskra-Namenska iz Bariča, pridružila se tradicionalnim izvoznicima na azerbejdžansko tržište, Hemofarmu iz Vršca i Tarketu iz Bačke Palanke.Kompanije Impamil iz Beograda i Jafa iz Crvenke, predstavnici srpskog prehrambenog sektora, jasan su znak da ove grane izvozne privrede imaju mesto na rafovima prodajnih objekata u Azerbejdžanu, ističu u PKS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track