Još četiri dana za povezivanje staža
Foto: Beta AP

Vulin poziva radnike da reaguju

Još četiri dana za povezivanje staža

InfoBiz -
Zahteve za povezivanje staža do sada je podnelo 7.715 radnika

BEOGRAD - Zaposleni i bivši zaposleni u preduzećima koja su u procesu privatizacije imaju još četiri dana roka da iskoriste mogućnost povezivanja radnog staža.

- Zahteve za povezivanje staža do sada je podnelo 7.715 radnika - izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Od tog broja, kako je precizirao, najveći broj - 6.608 je iz preduzeća u stečaju, 914 je iz preduzeća u procesu privatizacije i 33 osobe sa invaliditetom iz odgovarajućih zaštitnih radionica.

- Apelujem da se nastavi s ovim postupkom da se i ovih nekoliko dana koliko imamo iskoristi. Ovo je dobra prilika, država je socijalno odgovorna, tako se i ponašamo i hoćemo da pomognemo radnicima - naveo je Vulin. S obzirom na to da će privatizacija firmi sa društvenim kapitalom biti završena do kraja godine, povezivanje radnog staža neće biti moguće u 2016.Vulin je naveo i da su 34.983 vojna penzionera zatražila usklađivanje penzija i odgovarajuće nadoknade, a da je od toga 5.298 odustalo od tužbe prema državi.To će, kako smatra, značajno smanjiti troškove državi i ispraviti nepravdu prema vojnim penzionerima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja