Vizija srećnije i uspešnije Srbije
Foto: Nemanja Pančić

Otvoren multikongres Serbijan vižns

Vizija srećnije i uspešnije Srbije

InfoBiz -
Svetski Prvi kongres u našoj zemlji na kojem komuniciraju civilni sektor i privreda i gde je 60 nevladinih organizacija otvorio je u hotelu „Radison blu“ Ronald Seliger, predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja

BEOGRAD - Ne može Srbija da se promeni ako država menja samu sebe, već to moraju da urade građani svojim idejama i inicijativama.

Zato je od velike važnosti komunikacija između civilnog sektora, države i privrede - kazala je sinoć potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički na otvaranju prvog multikongresa u Srbiji „Serbijan vižns“ u hotelu „Radison blu“.

Ronald Seliger, predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja (DSW), vrlo je ponosan što ima tu čast da otvori prvi multikongres u Srbiji.- Ljudima se čini da privreda i civilni sektor ne idu zajedno. I te kako idu zajedno jer se privreda i privredna društva brinu i o društvu i o zajednici - istakao je Seliger.

Različiti projektiČelnik DSW dodao je i da je, od 80 miliona stanovnika Nemačke, 20 miliona njih u različitim organizacijama i da u toj državi postoji oko 600.000 nevladinih organizacija.- U naredna dva dana na ovoj manifestaciji predstaviće se 60 nevladinih organizacija, trećina se bavi obrazovanjem, trećina zdravljem, a trećina politikom. Pričaće se o različitim projektima i idejama - kazao je Ronald Seliger.

Veliko interesovanje... Udovički na multikongresu
Veliko interesovanje... Udovički na multikongresu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakao je da je ideja da se ova manifestacija održava svake godine. - Verujem da ćemo ovako upoznati javnost sa dijalogom između privrede i civilnog sektora. Ovo nije ništa novo u svetu - rekao je Čadež.Slobodan ulaz„Serbijan vižns“ će se održati danas i sutra, a organizatori su DSW i PKS. Biće 10 raznovrsnih tematskih celina. Manifestacije, svaka u trajanju od po najviše dva sata, smenjivaće se u šest konferencijskih sala. Ulazak za posetioce je slobodan.

Ponosan... Marko Čadež
Ponosan... Marko Čadež

Kori UdovičkiOTPUŠTANJA U JAVNOM SEKTORUKori Udovički je najavila da će u narednih sedam do deset dana javnosti biti predstavljen program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru. Ona je pozvala i civilni sektor da pomogne Vladi u objašnjavanju javnosti koliko je to ogroman posao i u čemu se sastoji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja