Nikolić: Turski tok preko Srbije nije moguć
Foto: Fonet

Predsednik Srbije jasan

Nikolić: Turski tok preko Srbije nije moguć

InfoBiz -
Mislim da je realizacija Turskog toka na teritoriji Srbije nemoguća i iz tog pravca nećemo dobijati gas, rekao je Nikolić

MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da izgradnja gasovoda Turski tok preko teritorije Srbije nije moguća i da Beograd ne namerava da dobija gas iz tog pravca.

- Mislim da je realizacija Turskog toka (na teritoriji Srbije) nemoguća i iz tog pravca nećemo dobijati gas - rekao je Nikolić ruskoj agenciji Interfaks.Interfaks napominje da je ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić ranije izjavio da je Srbija zainteresovana za učešće u Turskom toku, ali da se to pitanje razmatra.Šef „Gasproma“ Aleksej Miler najavio je da će Turski tok početi da radi u decembru 2016.

- Sporazumom je dogovoreno da će puštanje u operativan rad i početak isporuke gasa preko Turske biti 2016. godine - rekao je Miler, koji je potpisao sporazum zajedno s turskim ministrom energetike i prirodnih resursa Tanerom Jildizom.Gasovod s godišnjim kapacitetom od 63 milijarde kubnih metara trebalo bi da zameni Južni tok, koji je suspendovan zbog stava EU, piše Raša tudej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track