Vlada traži strateškog partnera za Železaru Smederevo

Vlada traži strateškog partnera za Železaru Smederevo

InfoBiz -
Prijave za otkup transakcione dokumentacije mogu se podnositi do 27. aprila, a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera je 4. maj

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije donela je danas odluku da objavi javni poziv za pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo.

Prijave za otkup transakcione dokumentacije mogu se podnositi do 27. aprila, a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera je 4. maj, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima. Pravo na podnošenje ponude imaju pravna lica koja se bave eksploatacijom ruda metala i drugih ruda i proizvodnjom sirovog gvožđa, koksa, čelika ili ferolegura i da su u 2011. ostvarili prihod od najmanje milijardu evra ili da vrednost njihove poslovne imovine iznosi 1,5 milijardi evra.

Javni poziv za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo će biti objavljen u domaćim medijima i Fajnenšel tajmsu, a biće dostavljen direktno i svim značajnim svetskim proizvođačima čelika. Vlada Srbije je donela ovu odluku u cilju održavanja kontinuiteta procesa proizvodnje i obezbeđivanja uslova za dugoročni razvoj Železare Smederevo, navedeno je u saopštenju.

Krajem januara Vlada Srbije je za jedan dolar kupila Železaru Smederevo od američke komanije Ju-Es stil koja je, posle osam godina rada u Srbiji, odlučila da se povuče zbog loših poslovnih rezultata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track