Mihajlovićeva: Koridori da se spoje s Putevima do 1. aprila
Foto: Nebojsa Mandic

Obaveza prema MMF

Mihajlovićeva: Koridori da se spoje s Putevima do 1. aprila

InfoBiz -
Očigledno je da neko namerno neće da se pripoji. Verujem da će aranžman sa MMF pomoći, istakla je ministarka

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će od vlade tražiti da se se do 1. aprila preduzeće "Koridori Srbije" spoji sa "Putevima Srbije" i istakla da je to jedna od obaveza koje država ima prema MMF-u.

Mihajlović je novinarima u Vladi Srbije rekla da postoje sve potrebne saglasnosti međunarodnih kreditora za to pripajanje i da je vlada još u avgustu prošle godine donela odluku o tome, ali da "Koridori Srbije" još nisu pripojeni "Putevima Srbije". "Očigledno je da neko namerno neće da se pripoji. Verujem da će aranžman sa MMF-om pomoći", istakla je Mihajlović.

Mihajlović je rekla da postoje procene da će se pripajanjem ta dva preduzeća ostvariti ušteda od najmanje 20 odsto, kao i da je problem u Lalincima, kod Ljiga, ponovo pokazao da postoje problemi u poslovanju Koridora Srbije.Ona je objasnila da tu nije problem niti u državi niti u izvođaču već u "Koridorima Srbije", koji traži preprojektovanje Koridora 11 na tom mestu kako bi za to dobili novac.

Ministarka je takođe rekla da su "Koridori Srbije" dobili 60 miliona evra za preprojektovanje i napomenuli da bi, u nekim slučajevima to bilo opravdano, ali ne u svim. Ona je rekla da će već u petak meštanima Lalinaca biti predstavljeno rešenje za njihov problem koji imaju sa saobraćajnicama zbog izgradnje Koridora 11.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja