Tadić i Tondo: Jačanje saradnje cilj biznis foruma
Foto: Tanjug

Tadić i Tondo: Jačanje saradnje cilj biznis foruma

InfoBiz -
Ovo je važan korak na putu koji činimo zajedno, rečeno je u Trstu

TRST - Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik regije Friuli Venecija Đulija Renco Tondo ocenili su u Trstu da je jačanje ekonomske saradnje i prijateljstva Srbije i Italije cilj biznis foruma Srbija-Friuli Venecija Đulija koji se održava u tom gradu.

"Ovo je važan korak na putu koji činimo zajedno sa srpskim prijateljima, i on ima značajne rezultate. Sve to ne bi bilo moguće i ne bi imalo smisla da ne postoje firme koje posluju u Srbiji i Italiji i proizvode bogatstvo za naša društva", kazao je Tondo.
Tondo je takođe istakao da je Srbija važan strateški partner Italije. Povodom poziva italijanske ministarke rada Elze Fornero kompanijama te zemlje da umesto što premeštaju svoje poslove u Srbiju, ulažu u Italiju, Tadić je, kako je javila agencija Aska, rekao da "Srbija ne želi izmeštanje italijanskih firmi" iz njihove zemlje.
"Srbija želi internacionalizaciju italijanskih firmi koje žele da iskoriste trgovinske mogućnosti ka istočnoj Evropi. Ona ne želi njihovo izmeštanje", kazao je Tadić.
Grupa Danieli potpisala je sporazum o saradnji sa Srbijom koji podrazumeva investiranja u Srbiju.
"U slučaju te velike italijanske kompanije, u investiranju učestvuje i Srbija tako da se radi o partnerskom projektu", poručio je Tadić.
Predsednik Srbije je još pozvao italijanske firme koje žele da investiraju na tržišta Turske, Rusije i Belorusije i koje imaju bliske trgovinske veze sa Beogradom, da iskoriste prilike koje im nudi Srbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track