Tadić: Fića je odličan automobil!
Foto: Beta

Tadić: Fića je odličan automobil!

InfoBiz -
Predsednik Srbije rekao je da je veoma zadovoljan novim modelom 500L i da taj projekat predstavlja novi početak i za Fijat i za Srbiju
1 / 3 Foto: Beta

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je fabriku Fijat automobili Srbija u Kragujevcu pred sam početak serijske proizvodnje novog Fijatovog modela 500 L i uverio se da sve teče po planu, saopštio je kabinet predsednika.

Kako je saopšteno, predsednik Tadić je sa direktorom Fijat-Srbija Antoniom Ćezareom Ferarom obišao pogon montaže gde je u toku instalacija najsavremenije opreme za izradu automobila Fiat 500 L.

Predsednik Srbije rekao je da je veoma zadovoljan novim modelom 500L i da taj projekat predstavlja novi početak i za Fijat i za Srbiju.

Tadić je ocenio da je Fijat 500L "odličan automobil", kao i kompanija "Fijat-Srbija", za koju je rekao da će i u budućnosti biti pouzdan privredni subjekat."Od kako smo osvojili kandidaturu za članstvo u EU strani investitori vide koliko je Srbija dobro mesto za razvoj posla, a korist za Srbiju i naše građane je izuzetna", rekao je Tadić.

Novi model Fijata - 500 L, koji je počeo da se proizvodi u Kragujevcu, predstavljen je 6. marta na sajmu automobila u Ženevi, a promociji su prisustvovali Tadić i direktor korporacije "Fijat-Krajsler" Serđo Markione.

Arilje uskoro na auto-putu

Tadić je najavio da za nedelju ili najviše dve počinje izgradnja auto-puta ka Čačku koji će, kao je rekao, poslati Ibarsku magistralu u istoriju i biti od ogromnog značaja za privredu tog regiona.

Tadić je nakon obilaska porodičnog preduzeća za proizvodnju sportske opreme "Miteks" u Arilju rekao da će taj put biti završen za dve i po do tri godine i da će grad Arilje približiti svim evropskim koridorima i omogućiti razvoj proizvodnje u tom kraju.

"Ovaj put je mnogo važan. Obezbedili smo finansije i evo Arilja na auto-putu", poručio je Tadić.On je naveo da će u prvoj fazi gradnje auto-put voditi do Lučana, a da će se potom nastaviti prema Arilju i Ivanjici.

"To će biti auto-put tipa motorvej sa po dve trake, a jednog dana kad budemo imali više novca gradićemo i zaustavne trake", rekao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track